На Тернопільщину новий голова СБУ призначений з одеського “кашлю”

Поділитися

Вчора президент України Віктор Янукович звільнив з посади начальника Управління Служби безпеки України в Тернопільській області Юрія Гаврилюка. На його місце призначено Володимира Маркевича. Цього дня також зробили ротацію в Запорізькому СБУ – Сергія Рудого на Олександра Кузнєцова і поміняли першого заступника глави СБУ Петра Шатковського на Володимира Тоцкого. На посаду Тоцкого, який керував Криським СБУ призначили Геннадія Калачова.

Про причини звільнення керівника СБУ на Тернопільщині не має жодної офіційної інформації. А ось щодо новопризначеного Володимира Маркевича ми дізнались чимало цікавого. Виявляється, він був тривалий час правою рукою незмінного керівника СБУ в Чернівцях Ярослава Гавриша. Останній керував спецслужбою понад десятиліття. Янукович звільнив Гавриша нещодавно – у травні 2013 року. Про чернівецьку спецслужбу того часу в пресі відгукуються не надто добре. Про самого п. Маркевича пишуть не надто добрі речі, зокрема, що нібито має “поганяло” у кримінальних колах “Сєдой”, любить використовувати лайку і доволі сумнівно захистив кандидатську дисертацію з юриспруденції. Також він очолював Тендерний комітет СБУ в Чернівцях.

Остання посада пана Маркевича – заступник начальника-керівник підрозділу СБУ в Одесі по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю, яку в професійних колах називають “кашлем”.

Про те, яка доля в Юрія Гаврилюка не знають навіть в тернопільському обласному управлінні СБУ. Правда, колеги захищають свого колишнього начальника і говорять, що, можливо, він пішов на підвищення. Мовляв, через місяць можна буде прочитати указ. Правда, неофіційно говорять, що з Тернопільщини розпочалась підготовка до Президентських виборів. Мовляв, “система розбалансувалась” і новий керівник повинен навести елементарний порядок.

Анекдот в тему

Весь мир театр. И люди в нем актеры. А спецслужбы – зрители

 

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 589/2013
Про звільнення Ю.Гаврилюка з посади начальника Управління Служби безпеки України в Тернопільській області

Звільнити ГАВРИЛЮКА Юрія Васильовича з посади начальника Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

30 жовтня 2013 року

 

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 594/2013
Про призначення В.Маркевича начальником Управління Служби безпеки України в Тернопільській області

Призначити МАРКЕВИЧА Володимира Мирославовича начальником Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

30 жовтня 2013 року

Річні зарплати Анатолія Тимощука і Андрія Вороніна становлять три мільйони євро

У тернопільському медичному університеті немає медпункту?!