У Тернополі безстроково заборонили мітинги і пікети!

Поділитися

3 жовтня 2013 року біля обласної прокуратури на вулиці Листопадовій відбулось продовження пікету, який відбувався 2 жовтня. В акції приймали участь небайдужі до проблем міста тернополяни.

Однак спокійно поговорити про проблеми тернополянам знову не дали.

Одразу після початку акції прибуло знову понад 20 працівників міліції на чолі з їх керівником. Мітингувальників знову оточили представники міліції одягнені як в цивільному, так і в формі. Начальник міліції п. Облещук попросив мітингувальників розійтись, демонструючи рішення суду, яке було винесене 2 жовтня без будь-якого інформування відповідачів. До мітингувальників також вийшов представник прокуратури, який теж надав вимогу розійтись керуючись тим самим рішенням суду.

– Мене дивує позиція Тернопільської міської ради яка постійно судиться з тернополянами, адже основна мета державних органів представляти і захищати, а не ущемляти інтереси громади – говорить громадський активіст Андрій Любецький. Сьогодні як і вчора міліція фактично визнала, що дії 2 жовтня, коли міліція керуючись документом за підписом заступника міського голови розганяли людей, були незаконними. Складається таке враження, що в Тернополі заборонено говорити всім крім представників влади. В місті є проблеми, а замість того, щоб допомагати, тернополянам забороняють навіть обговорювати проблеми і вже неодноразово допомагає їм в цьому суд. Крім того в рішенні суду є цікаве трактування заборонити двом тернополянкам проводити акцію з 03.10.2013 БЕЗСТРОКОВО, тобто назавжди? З іншого боку в судових рішеннях вказано, що міська рада не може забезпечити дотримання порядку і безпеки громадян, а тоді хотілось би запитати – а що взагалі може міська рада?

Представники громади міста пішли до суду, де згадане рішення суду будуть оскаржувати.

Нагадаємо, вчора 2 жовтня керуючись рішенням заступника міського голови п.Турського міліція незаконно намагалась розігнати мітинг біля приміщення обласної прокуратури.

Іван Стойко: Скопійованими даними держреєстрів можуть скористатися шахраї

Джамала виконає Гімн України перед поєдинком Кличко – Повєткін