Іван Стойко: Скопійованими даними держреєстрів можуть скористатися шахраї

Поділитися

Народний депутат України, голова підкомітету з питань інформаційної безпеки Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова Тернопільської обласної організації партії «За Україну!» Іван Стойко вимагає від Генерального прокурора України Віктора Пшонки та Голови Служби безпеки України Олександра Якименка перевірити інформацію, оприлюднену у відкритому листі працівників державного підприємства “Інформаційний центр” Міністерства юстиції України про рейдерське захоплення та копіювання баз даних державних реєстрів невідомими особами.

«Державні реєстри містять конфіденційну інформацію про громадян України та їх власність. Копіювання баз даних, яке здійснювалося сторонніми людьми, може загрожувати громадянам України втратою прав власності на своє майно. Я не виключаю, що скопійованими даними держреєстрів можуть скористатися шахраї і незабаром Україною прокотиться хвиля майнових афер і злочинів у сфері нерухомості”, – сказав Іван Стойко у коментарі представникам ЗМІ.

«Інформація, викладена у відкритому листі працівників підприємства “Інформаційний центр”, потребує негайного реагування правоохоронних органів. У зв’язку з цим я звернувся до Генеральної прокуратури і СБУ з вимогою провести ретельну перевірку і притягнути до кримінальної відповідальності винних у цьому злочині», – повідомив Іван Стойко.

Головного архітектора судитимуть за незаконну видачу земельної документації

У Тернополі безстроково заборонили мітинги і пікети!