В Україні немає нормальної опозиції

Поділитися

Екс -міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко Богдан Данилишин заявив, що в Україні немає нормальної опозиції. Про це повідомляє ZN, передає УНН.

“Тимошенко в колонії, багато хто – в еміграції, стара перевірена опозиція – поза парламентом. Жертви вибрані. А парламентська опозиція переслідується? Як їздили на мерседесах – так і їздять. Я не бачу, що їм хтось забороняє щось говорити”, – зазначив Данилишин.

“Перевелася здорова, конструктивна опозиція. Як займалися лобізмом, так і займаються. Може зменшилася кількість мільярдерів і мільйонерів серед опозиційних діячів? Ні. Якби я не знав прізвищ – то й не розумів би, де влада, а де опозиція”, – вважає екс-міністр.

“Очевидно, що як у більшості з влади так і у опозиції немає ні бажання, ні можливості вести проєвропейську політику. Я виступав і буду виступати, а в перспективі, можливо, і формувати нову силу з людей, які мають сучасну європейську освіту, і свої погляди на структуру і систему організації влади. Україна потребує нових ідей і нових людей в політиці”, – підсумував він.

Нагадаємо, Данилишин отримав у січні 2011 року притулок у Чехії, де став одним із співзасновників міжнародної громадської організації “Українська європейська перспектива”. В Україні його звинувачували у службових зловживаннях. Сам колишній міністр наполягав, що його кримінальне переслідування має політичне підґрунтя.

Інститут української мови: підручники з математики для 1 і 2 класів не можуть використовуватися

Через відключення світла у Тернополі пограбували супермаркет