Візові шахраї “кинули” на 20 тисяч євро

Поділитися

До Шевченківського РВ міліції 27 вересня звернувся тридцятирічний львів’янин із заявою про те, що в період з червня по вересень 2013 року він передав 21 230 євро, 750 доларів США та 9 360 гривень малознайомому чоловіку, як оплату за виготовлення шенгенських віз. Про це УНН повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 190 ККУ (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою).

У міліції зазначають, що цей вид шахрайства у регіоні досить розповсюджений, адже у Львові розміщені консульства багатьох країн — членів Шенгенської зони.

Найбільш “прибутковими” для шахраїв є громадяни, котрі намагаються отримати так звану робочу візу до однієї з країн Євросоюзу. “Ціна питання” для шахраїв коливається в межах від 200 до 1000 євро, проте в деяких “особливо складних” випадках може сягати 5 тисяч євро. Саме в такі суми оцінюють свої “послуги” шахраї, причому діяти вони можуть як особисто, так і в мережі Інтернет, повідомили у МВС.

Затримали вагітну, яка ледь не вбила ножем чоловіка

Український велотурист потрапив у ДТП в Пакистані