Виявлений грип не циркулював вже понад півстоліття

Поділитися

Вірус грипу типа А ( H2N2), який за даними Запорізької СЕС виявили у одного з хворих, не циркулював вже понад півстоліття. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказала завідуюча відділенням респіраторних та інших вірусних інфекцій ДУ “Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМНУ” Алла Мироненко.

А.Мироненко прокоментувала існування грипу А ( H2N2).

“Цього вірусу немає з 1957 року, вже півстоліття він не циркулює. У 1982 році з Петербургу була інформація, що він знову з’явився, але насправді його не було. Якби він дійсно з’явився, а багато у кого з 1957-х року імунітету немає, то нас би вже тут всіх косило”, – пояснила А.Мироненко.

В цей же час, за словами вірусолога, у Запорізькій СЕС припустились помилки під час написання повідомлення, скоріше за все, було виявлено інший вірус.

“Такий випадок мав місце, але це не виділили вірус, там його і близько не було. Там просто хтось не правильно сказав. Це якась помилка”, – сказала А.Мироненко.

Нагадаємо, на Запоріжжі виявили циркуляцію вірусу грипу типа А ( H2N2).

“При дослідженні парної сироватки, яка надійшла до вірусологічної лабораторії від хворого, виділений вірус грипу типа А ( H2N2)”, – повідомили у прес-службі Запорізької СЕС.

Як повідомлялось раніше, найкращим методом захисту від грипу є вакцинація. У цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

У вересні різко виріс попит на валюту — українці купили у банків на 679 млн дол. більше, ніж продали

В Австралії розробляють найсуворіший закон у світі проти байкерів