За шахрайство засудили екс-заступницю керівника Державної податкової інспекції міста

Поділитися

У Житомирі за матеріалами СБУ до кримінальної відповідальності притягнуто заступника начальника Державної податкової інспекції обласного центру, яка за грошову винагороду пообіцяла директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями міста зменшити нараховані штрафні санкції. Про це УНН повідомили у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що у вересні-жовтні 2012 року під час проведення податківцями планової виїзної перевірки фінансово-господарської діяльності цього ТОВ було виявлено низку порушень податкового законодавства, за що товариство мало сплатити податків та штрафних санкцій на суму понад 500 тисяч гривень.

За зменшення розміру штрафних нарахувань майже удвічі – до 221 тисячі гривень – заступниця начальника ДПІ Житомира під час особистої зустрічі із директором товариства запросила “відступне” у розмірі 50 тисяч гривень, хоча у дійсності жодних намірів виконати обіцяне вона не мала. Щоб запевнити директора передати затребувані нею кошти, вона дала вказівку своїй підлеглій підготувати і передати представнику ТОВ проект акту перевірки зі зменшеними сумами донарахувань.

У жовтні 2012 року співробітники СБУ затримали правопорушницю “на гарячому” одразу після отримання грошей у приміщенні одного з бізнес-центрів Житомира.

Вироком Богунського районного суду м.Житомира колишню заступницю начальника ДПІ міста визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.190 (шахрайство) та ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з іспитовим терміном 3 роки та позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком 3 роки. На підставі ст.54 Кримінального кодексу України її також позбавлено спеціального звання “радник податкової служби першого рангу”.

Ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Житомирської області вирок щодо засудженої залишено без змін.

Затримали водія, який скоїв наїзд на дворічну дитину та втік з місця ДТП

Затримали працiвників виправної колонії за збут наркотикiв