За звільнення заручника зловмисники вимагали 50 тис доларів США

Поділитися

У Запоріжжі звільнили заручника, якого напередодні викрали в Дніпропетровську, повідомили УНН у ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області.

“Заручника вдалося звільнити вже наступного дня, лише завдяки спільним діям співробітників ГУБОЗ МВС України, УБОЗ Дніпропетровщини та відділу швидкого реагування УБОЗу «Сокіл» у взаємодії з прокуратурою та УСБУ, – зазначив заступник начальника УБОЗ Артем Галючек. – Так, 15 жовтня близько опівночі до чергової частини звернувся чоловік, який повідомив, що невідомі силоміць посадили його брата до автомобіля “Мерседес”. Вночі зловмисники зв’язалися з родичами заручника, від яких почали вимагати 50 тис. доларів США. Було встановлено, що потерпілого тримають в полоні на території Запоріжжя.

Начальник УБОЗ ГУМВС України в Дніпропетровській області Валентин Савенко повідомив, що наразі постраждалому нічого не загрожує. “Завдяки спільній роботі всіх служб, викрадачів вдалося затримати та встановити їх особи. Ними виявилися троє непрацюючих жителів м. Запоріжжя віком від 26 до 30 років. Але є оперативна інформація, що зловмисники належать до більш численного угрупування кількістю близько 10 осіб. Є підозра, що це не єдиний їх злочин подібного роду”, – підкреслив Валентин Савенко.

Про подробиці затримання повідомив начальник відділу швидкого реагування “Сокіл” УБОЗ ГУМВС Дніпропетровщини: “Ми переслідували зловмисників, поки ті рухалися вулицями Запоріжжя. Коли оперативники побачили, що автомобіль із заручником виїхав на малонаселену вулицю міста (потрібно було впевнитися, що пересічним громадянам нічого не загрожує), дочекалися зниження швидкості та зупинили зловмисників. Операція зі звільнення заручника пройшла блискавично. Викрадачі не встигли нічого зробити, не кажучи вже про спробу вчинити опір. Коли ми звільнили заручника, на його тілі та голові були численні тілесні ушкодження – вночі зловмисники катували його. Потерпілий звернувся до лікарні, де йому надали лікарняну допомогу. При затриманні постраждалих не було”.

За цим фактом слідче управління ГУМВС України у Дніпропетровській області внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Зловмисники затримані, їм загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років, позбавлення волі на такий же термін або позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Шукають чоловіка, який вчинив розбійний напад на відділення банку

Упіймали чоловіка, який після ДТП лишив помирати людину на дорозі