Заява Народного Руху України з приводу завершення об’єднавчого процесу Народного Руху України з Українською народною партією

Поділитися

Між керівниками Народного Руху України та Української народної партії 23 квітня 2013 року була підписана Угода про відновлення єдності Руху через об’єднання Народного Руху України та Української народної партії. На підставі цієї Угоди 19 травня 2013 року відбулися з’їзди Народного Руху України та Української народної партії, які на цій підставі ухвалили відповідні рішення і Українська народна партія припинила своє існування.

 

Розуміючи, що влада зробить все можливе, щоб не допустити цього об’єднання, в його основу був покладений індивідуальний (персоніфікований) принцип. Кожен член Народного Руху України та Української народної партії мав персонально перереєструватися у відновленому Русі. Юридичною основою об’єднання було визначено статут Народного Руху України.

 

У підсумку роботи, що фактично завершується, сформовано нові центральні керівні органи партії Народний Рух України ( Політрада, Центральний Провід) і керівні органи сільських, селищних, міських, районних, обласних організацій.

 

Процес переєстрації членів Руху триває, як триває у окремих областях і процес об’єднання. Але головного результату уже досягнуто: відновлено єдність колись розколеного владою Народного Руху України, партії, яка стала прапором відновленої Української державності, партії, яка служила і буде служити виключно Українському народові та його державі. Жодна з інших політичних партій не може більше претендувати на історичну місію та політичний статус Народного Руху України.

 

Констатуємо, що всі члени обох партій (і Української Народної партії, і Народного Руху України), які сповідують національно-демократичні цінності і для яких Україна понад усе, переєструвалися і працюють у єдиному Народному Русі України. Ті, хто має інші цінності,  перейшли до опозиційної партії «Батьківщина», а частина членів колишньої Української народної партії пішла прислужувати Партії регіонів.

 

Так, служити в Україні своєму народові ніколи  не було легко. Не легко це робити і сьогодні, коли таке служіння переслідується владою і не підтримується призначеною нею ж владною опозицією. Вигідніше і зрозуміліше для них служити приватним інтересам тих, хто грабує Україну. Але в Україні завжди було багато патріотів, готових долучитися до святої мазепинсько-петлюрівсько-упівсько-рухівської справи – справи будівництва національноїУкраїнської держави. Ми віримо у них, як віримо у гідне майбутнє Української держави.

 

Слава Україні!

 

Голова Народного Руху України            Василь КУЙБІДА

Українські юристи сьогодні відзначають своє професійне свято

У Фонді сприяння молодіжному будівництву виявили розтрату 1,1 млн грн