Журналістів “відцензурував” керівник прес-служби Тернопільської облдержадміністрації

Поділитися

Сьогодні до Тернополя завітав  колишній віце-прем’єр-міністр України, а нині народний депутат України і керівник транспортного комітету Верховної Ради Борис Колєсніков. Головний захід – засідання комітету щодо транспортних проблем Тернопілля відбулося у економічному університеті. На засідання з десятком нардепів, губернатором, мером і значною кількістю чиновників з районів завітало понад три десятки журналістів. Лише окремі з них мали можливість сісти. Більшість “відбули” захід стоячи. Чому прес-служба Тернопільської ОДА не спрацювала – невідомо. Натомість, керівник пресової служби Володимир Лех, якого до сьогоднішнього дня поважала вся “пишуча братія”, повівся просто по-свинськи. Щоб підстрахувати свого шефа Валентина Хоптяна, якого могли добряче розкритикувати депутати, він вирішив “своєрідно” уберегти його від негативної інформаційної хвилі.  Пан Лех змусив журналістів вийти із зали, коли завершив свій півгодинний спіч губернатор Тернопільщини. Як тільки Борис Колєсніков почав критикувати владу області, журналістів “тишком-нишком” змусили піти. Кореспонденти газети “Номер один” та “ПРО ВСЕ” відмовились вийти. Тоді протягом 20 хвилин Володимир Лех намагався придумати причину як би зробити так, щоб останні два місцеві журналісти вийшли із зали. Головному редактору газети “Номер один” Віталію Поповичу було сказано, що через те, що він відмовляється вийти із зали, відео продовжує знімати журналіст сайту “ПРО ВСЕ”. Надзвичайно вихований п. Попович вийшов із зали. Журналіста ж “ПРО ВСЕ” прес-секретар голови Тернопільської ОДА переконував у тому, що засідання транспортного комітету Верховної Ради відбувається у закритому режимі. Насправді, за таке рішення ніхто з присутніх нардепів навіть не ставив у порядок денний. Тим більше, не голосував. Більше того, Борис Колесніков на питання “ПРО ВСЕ” чи на Тернопільщині настільки погані справи, що змушують пресу вийти із засідання чи це просто елемент цензури, адже засідання комітету Верховної Ради не було закритим, підтвердив, що засідання було відкритим.Таємниць не було оприлюднено жодних під грифом секретно.

Керівник прес-служби прокоментував також цю ситуацію. Мовляв,в залі не було місця для нормальної роботи комісії, бо присутніми були близько 50 журналістів. Про закритість засідання комітету Верховної Ради вже не брехав.

Журналіст Тернопільської інтернет-газети “ПРО ВСЕ” Борис Машлянка має намір звернутися до прокуратури у зв’язку з перешкоджанням його професійній діяльності.

Довідка
Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів тягне за собою відповідальність
згідно із законами України.
Так, статтею 171 Кримінального кодексу України ( 2341-14 ) встановлено відповідальність за умисне перешкоджання законній
професійній діяльності журналістів. Такі діяння караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням волі на термін до трьох років.
Переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на термін до п’яти років, або позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років.

Неймовірні речі кояться у тернопільській школі №6

Журналісти Тернополя вкрай обурені перешкоджанням у виконанні професійних обов’язків