16 українців померли із підозрою на грип

Поділитися

З початку цьогорічного епідсезону в Україні із підозрою на грип померло 16 осіб. Про це йдеться у бюлетені Центру грипу та ГРВІ Державної СЕС, повідомляє УНН.

За інформацією Центру грипу, починаючи з 30 вересняцього року вірусологічними лабораторіями України досліджено методом полімеразної ланцюгової реакції 352 зразки матеріалу від хворих на грип та ГРВІ, з них 5 були позитивними на вірус грипу А (Н1) сезонний.

“При дослідженні 16 зразків секційного матеріалу від померлих із підозрою на грипп результат негативний”, – йдеться в бюлетені.

Нагадаємо, відповідно із прогнозом ВООЗ, цьогоріч у світі циркулюватимуть три віруси грипу: A/California (H1N1), A/ Victoria (H3N2) та B/Massachusetts, останній з яких є новим.

В цей же час, найкращим методом захисту від грипу визнана вакцинація. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти — щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

На Тернопільщині виявили 41 тисячу банок простроченої тушонки і підпільний рибний цех

29-річний ґвалтівник отримав 11 років в’язниці