Батько та син обікрали близько 40 квартир

Поділитися

Двоє жителів Дніпропетровщини протягом кількох місяців скоїли близько 40 крадіжок на території Кіровоградської області. 46-річний батько та 22-річний син “обносили” помешкання громадян, лишаючи після себе голі стіни. Потерпілі оцінюють збитки у кілька сотень тисяч гривень. Про це УНН повідомили у прес-службі УМВС у Кіровоградській області.

Наприкінці літа до міліції почали надходити заяви громадян про крадіжки. В усіх випадках потерпілими ставали власники квартир у багатоповерхових будинках.

За кілька місяців від рук серійних злодіїв постраждали 39 власників квартир. До зниклих речей, які вносили у перелік потерпілі, потрапили комп᾿ютери та пилососи, мікрохвильові пічки і телевізори, фотоапарати, праски, посуд, килими, сумки, засоби гігієни, парфуми, косметика, золоті та срібні вироби і навіть дешева біжутерія.

“Працівники міліції затримали злодіїв “на гарячому”. При собі вони мали два пневматичних пістолети, набір металевих відмичок, ключів та тонкого дроту, за допомогою яких і відкривали замки”, – розповідає начальник Олександрійського МВ УМВС України в Кіровоградській області Олександр Кодак.

Під час санкціонованого обшуку з помешкань зловмисників було вилучено гори крадених речей. Серед них декоративні скриньки, вщент набиті прикрасами, колекція ручних годинників, купа мобільних телефонів та зарядних пристроїв до них, пульти дистанційного керування.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Батьку та сину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Фінансові інспектори у Борщівській міській раді виявили втрати на суму більше 230 тис. грн

Батька-вихователя дитбудинку сімейного типу засудили до 8 років тюрми за зґвалтування дівчинки