Бережанщина за європейський вибір!

Поділитися

“Бережани за ЄС, “Україна – Європа!”, “Наш вибір – об’єднана Європа” – саме під такими гаслами 24 листопада 2013 р., у м. Бережани, що на Тернопільщині, відбулось віче в підтримку вступу України в ЄС.

Свої євроінтеграційні прагнення до пам’ятника Тарасу Шевченку цього дня прийшло висловити декілька сотень людей. До учасників мирного мітингу звернулися Василь Калинюк ВО «Батьківщина», Степан Кленик ВО «Свобода», Олег Захарків – депутат Бережанської міської ради, Володимир Петровський – помічник депутата ВР Валентина Наливайченка.

Виступаючі у своїх промовах засудили політику українських владних структур, які впродовж тривалого часу декларували курс на євроінтеграцію, а в переддень історичного Вільнюського саміту відмовилися від підписання Угоди про асоціацію, чим фактично ввели в оману громадян України та українців у всьому світі.

В цей непростий для нашої держави час ми повинні об’єднати наші зусилля у боротьбі із режимом, відстояти прагнення українського народу були в європейській спільноті. Проте, серед представників опозиційних правих партій Бережанського району у вічі так і не наважилися взяти участь члени Бережанських районних організації НРУ та УНП, які відверто співпрацюють із владою.

Віче завершився ухваленням резолюції. Акція засвідчила те, що Бережанська громада за європейський вибір, за вступ нашої держави в Європейський Союз.

Рішуче нагадати районній владі та «перефарбованим лисам», що за Конституцією, влада в Україні належить народу, організатори віче закликали під час безстрокового Євромайдану, який розпочнеться 25 листопада білі стін адмінбудинку по вул. Шевченка.

Крім цього, учасники зібрання вирішили створити у районі Європейський клуб, що й було зроблено по закінчені віча.

Хто переміг у XI Всеукраїнському фестивалі “Тернопільські театральні вечори. Дебют – 2013”

Горіхи не призводять до ожиріння