Близько 3 млн українців хворі на цукровий діабет

Поділитися

Близько 3 млн українців хворіє на цукровий діабет. Про це під час прес-конференції “Гірке життя при солодкій хворобі” провідний науковий співробітник ДУ “Інститут ендокринології ім. Комісаренка” Любов Соколова, передає кореспондент УНН.

“Згідно з даними офіційної статистики, в Україні нараховується біля 1 млн 300 пацієнтів хворих на цукровий діабет. Проте, необхідно враховувати, що є люди, які хворіють на цукровий діабет, але офіційно діазноз ще не встановлено, оскільки, якщо говорити про цукровий діабет ІІ типу, то іноді доволі складно встановити діагноз. Тому необхідна увага до пацієнта і активні дії на предмет скринінгу”, – повідомила Любов Соколова.

За словами експерта, факторами ризику захворювання на цукровий діабет є, перш за все особи, які ведуть “неправильний” спосіб життя. Люди із надлишковою вагою або ожирінням, особи, які ведуть неактивний спосіб життя”, – уточнила лікар.

“Якщо враховувати усі ці моменти, то можна сказати, що в Україніблизько 2,5-3 млн хворих на цукровий діабет”, – додала вона.

Європейський суд визнав неефективність розслідувань в Україні побиття громадян

Бій Василя Ломаченка можуть перенести на березень через травму руки українця