Європейський суд визнав неефективність розслідувань в Україні побиття громадян

Поділитися

Сьогодні Європейський суд з прав людини оприлюднив рішення із двох справ проти України, де мова йде про побиття осіб приватними особами та неефективне розслідування цих справ правоохоронними органами України. Обидві справи були задоволені у розмірі 7,5 тисяч євро моральних збитків кожна, передає УНН з посиланням на прес-службу ЄСПЛ.

У справі громадянина України Олександа Никоненко із Запоріжжя, якого було побито на міському ринку, правоохоронці часто закривали і поновлювали справу через неможливість встановити особу підозрюваного та врешті решт закрили справу через давність. ЄСПЛ визнав порушення Статті 3 щодо нелюдського чи такого, що принижує гідність людини, поводження та присудив виплатити позивачеві 7,5 тисяч євро моральних збитків та 700 євро матеріальних.

Друга справа харків’янина Дмитра Сорокоходова також стосувалася побиття чоловіка та неодноразову відмову правоохоронних органів відкрити справу через цей інцидент. Так станом на 12 липня 2012 року справа усе ще була відкритою, хоча інцидент із побиттям стався ще у 2005 році.

ЄСПЛ визнав неефективність та затягування провадження справи щодо жорстокого поводження і також присудив державі виплатити харків’янину 7,5 тисяч євро.

Американська нерухомість дочки Ю.Тимошенко придбана на корупційні доходи матері

Близько 3 млн українців хворі на цукровий діабет