Євромайдан розігнали під впливом Кремля

Поділитися

Український політик Олександр Рибачук впевнений, що нічні події на Майдані – це спецоперація. Про це він заявив в інтерв’ю “Сегодня”, передає УНН.

На думку політика, наказ на штурм Евромайдану, де залишалася групка активістів, віддавав як мінімум глава МВС Віталій Захарченко.

“Тому ми з депутатами вимагаємо відставки Захарченка і розпустити ті загони “Беркуту”, які розігнали вчора дітей. Це були спеціальні загони з Луганська і Криму. Вони були дуже вороже налаштовані. Вони били беззахисних людей. Це мені дуже нагадує “Кучмогейт – 2″. Ви напевно чули про відставку Льовочкіна. Крім того, я знаю про те, що в ДАІ було дуже жорстке засідання профкому, там зараз мало не страйк” , – розповів він.

На думку Рибачука, те, що сталося вночі на Майдані – це спецоперація, “яка була свого часу проти Кучми”

“Коли Кучма стояв близько до руху в бік заходу, саме тоді виникла тема Гонгадзе. Зараз, коли Янукович ще сумнівався, відбувся лютий розгін Евромайдана. Була заява американського посла не допустити розгін Майдану. Очевидно, той, хто це зробив, – це агент впливу Москви. Це зроблено для того, щоб знову зробити неможливою євроінтеграцію і спровокувати ізоляцію України. Я вважаю, що це спроба знову ізолювати Україну, яка стояла за крок до євроінтеграції. І тоді після Гонгадзе Україна вибухнула , і зараз Україна повстала.  Я думаю, що цей механізм спрацює” , – сказав він.

Чи відсидяться “під лопухом” керівники органів місцевого самоврядування Тернопільщини 1 грудня?

Засідання РНБО не проходить