Колишня зірка українського спорту заарештована в Італії за підозрою у викраденні дітей

Поділитися

У сицилійському місті Палермо сьогодні, 31 жовтня заарештовано Ларису Москаленко, українську бронзову призерку у вітрильному спорті Олімпіади у Сеулі 1988 року. Її підозрюють у викраденні дітей. Про це повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.

Затримано загалом сімох підозрюваних

Членам протизаконного угрупування, до якого, за даними слідчих прокуратури, входила українка, буде висунута низка звинувачень, таких як “торгівля людьми”, “викрадення осіб”, “викрадення та утримування дітей за кордоном”. Йдеться про дітей від змішаних шлюбів, щодо місця проживання яких не можуть домовитися їхні батьки. Аби отримати назад дитину, що проживає з одним з подружжя чи іншими родичами, люди були готові платити угрупуванню до 200 тисяч євро.

Карабінери зазначають, що їх вразили масштаби діяльності правопорушників. “Офіси” групи розташовувались у дюжині країн світу, а головний переправний пункт був на Сицилії. Перша операція злочинної групи відбулася два роки тому, коли викрадену у Тунісі дитину через Сицилію переправили до Норвегії. За даними прокуратури, на момент викриття злочинці планували ще чотири операції на Кіпрі, у Лівані, Єгипті та в Україні.

Правоохоронці затримали загалом сімох осіб, серед яких і українські екс-спортсменка. Нині троє з них перебувають під попереднім арештом у в’язниці, і четверо – під домашнім арештом. Серед заарештованих є як іноземці, так й італійці. “Мозком” групи був громадянин Норвегії, а головним організатором – представник Швеції.

Нині Ларисі Москаленко закидається “логістична допомога” угрупуванню. Колишня чемпіонка вітрильного спорту має на Сицилії свою агенцію з оренди водного транспорту. Як з’ясувалося у ході слідства, вона надавала свої яхти, шкіперів та місця в готелі для перемитництва дітей. На сьогодні вона підозрюється у сприянні викраденню принаймні двох дітей у Тунісі.

Від психічних розладів найчастіше страждають шульги – вчені

“Дніпро”, “Динамо” і “Ворскла” постраждали через уболівальників