Крах Євромайдану

Поділитися

Юрій Луценко у твітері поширив статтю, де і його згадано… У статті його не хвалять.

Зібрався додому ввечері з Євромайдану в гарному настрої – вийшла молодь -студенти, багато. Можна буде перепочити. Єдине, що чіпляло – палатка МНС , люб’язно надана владою для учасників мітингу. Декілька днів назад за клаптик клійонки над головою беркутня втоптувала дівчат в асфальт, які під цим клаптиком стояли. А тут такий подарунок – с “барського плєча” так би мовити.

Проходжу мимо монументу – дивлюся Данилюка Сашка не пускають пройти наверх , до імпровізованої сцени. Підходжу ближче, так й є – хлопці не пропускають представника організації , що з першого дня постійно на Майдані. Один навіть замахнувся кулаком, зловили за руку… Після тісняви Данилюк протискується. Слід вказати, що знаходячись на Майдані я не любив й не хотів лазити біля трибуни – все ясно й без моєї моськи в камерах, й друзі мої також, до речі, не тусовщики біля мікрофону – стоїмо бо потрібно стояти, без вилізання “покерувати”. Але краєм вуха слухали , що хто говорив. Данилюк, Коханівський, Іванов – виступали з проханням не полишати Майдан, якщо влада не підпише , а вимагати відставки президента. Наєм й далі , інші – навпроти : ніякої політики , лишень підпис. Спостерігаю далі : підходить людина – пред’являє посвідчення журналіста – просить пройти наверх – не пускають, молодий хлопець, як потім вияснилося такий собі Максим Панов: “Мені на…ть!”. Підходить Володимир Іванов – людині під 60 всі дні й ночі на Майдані Незалежності, на трибуні , знову Панов : -організатори наказали не пускати.
Іванов – покажи цих організаторів
Панов – зараз , б…ть, покажу…
Що хотів показати Панов Іванову не встиг побачити, вдвічі старший Іванов підняв за шкірки Панова, той нічого не показав…
За спини “охорони” визирнув й почав давати вказівки такий собі Євген Шаповал чо Шаповалов. Памятаю його з Податкового Майдану – був речником Податкового, зустрічав Януковича й Азарова, танцював під салюти “перемоги” регіонала Надраги. Наразі останній раз бачив його в керівниках партії Наталії Королевської . На моє запитання як він суміщає керівництво в партії Королевської й керування охороною сцени на Майдані Незалежності Євромайдану почув – це провокатор! Намалювався Панов – виводьте його хлопці ! Щось хтось намагається захопити за рукав – хочуть вивести з Майдану. Не вдалося. Спостерігаю далі – через хвилин 15 прийшли нардепи з Європейської , також не пускають. Пустили після перепалок. Ще через деякий час до підніжжя підходить Луценко Юрій – не пускають взагалі. Луценко на моїх очах стає старішим на років 15. Згорбившись від ганьби йде від постаменту. В цей час діджей волає ” Ми перемогли! Вони прийшли до нас на наших умовах ” .
Відсипаючись після безсонних ночей я пропустив головне – протестом вже керує “оргкомітет”. Як й ким ці люди призначалися -вибиралися важко сказати, повний склад також. Тому я буду їх індентифікувати, як люди , що нагорі, бо ми ж внизу й вхід тільки по їх запрошенню.
Й так , кого я побачив й знаю з невеликим коментарем:
Мустафа Наєм – відомий журналіст …
Вікторія Сюмар – журналіст
Володимир Вятрович – історик, призначений Ющенко директором архіву СБУ, активно пропагував на виборах 2010 не голосувати ні за кого . При особистій встрічі після виборів, я сказав йому – змити цю глупість зможеш лишень коли будеш стояти в перших рядах мітингувальників , яких буде трощити міліція, а не керувати здалеку. Три роки вже як луплять – його , ще при роздачі не бачив.
Далі йдуть люди , яких би я відніс до категорії “ніякої політики” –
Ігор Луценко – кандидат в нардепи на минулих виборах, знявся по 223 , як він заявив , для того, щоб йшов єдиний кандидат від ОО, відсидів 5 діб адмінки від злочинної влади, пресс-секретарем міністра економіки якої, Василя Цушка, він був.
Ярослав Діденко – йшов , здається по округу кандидата від ОО Ємця, не знімався, запам’ятався дорогою рекламою й полум’яними опозиційними гаслами, а ще розсмішив тим , що назвав себе організатором мовних протестів.
Гацько й Панов Максим – представники Демальянсу, познайомився з ними через ФБ , де мої друзі з “Республіки” ( Володя Чемерис, Михайло Лебідь) звинувачували вищевказаних громадян в співпраці з владою в протягуванні Закону “Про мирні зібрання”.
Руслан Секела – побачив його декілька років назад – відкривав -закривав дверцята для тої ж Наталії Королевської, останнім часом почав з’являтися на протестних акціях – така собі людина-організація, він же й голова, він же й єдиний член.
Інших не знаю, окрім Руслани.
Організації, які подавали заявку й люди яких з 21 на Майдані, я так зрозумів в “оргкомітетет” не ввійшли : Комітет визволення політвязнів, Спільна Справа, Тризуб, Чорний комітет й інші…
Вже коли чвалав додому – хтось зі знайомих сказав – на трибуну не пустили Миколу Коханівського, щоб виступив.
Будемо чекати святкових салютів. Податковий вже салютував…

Федерація профспілок працівників малого та середнього підприємництва України підтримує Євромайдан

Інформаційний “суботник” у державній пресі Тернополя