Міліціонери викрили неповнолітніх викрадачів авто

Поділитися

З кінця вересня і протягом жовтня до чергової частини Краснодонського МВ надходили від громадян заяви про викрадення автотранспорту. Причому любителі чужих машин віддавали перевагу старим радянським “ВАЗ-2101”, яку називають “копійкою”. Краснодонські правоохоронці встановили викрадачів. Ними виявилися місцеві жителі, старшому з яких виповнилося по 17 років, повідомили УНН у Краснодонському МВ ГУМВСУ у Луганській області.

“Останній сигнал про викрадення, – коментує начальник Молодогвардійського МВМ майор міліції Роман Думченко, – надійшов у міліцію буквально кілька днів тому. Сорокадев’ятирічний місцевий житель у своїй заяві вказав, що невідомі особи викрали його автомобіль ВАЗ 2101. За словами потерпілого, свою “копійку” він залишив на стоянці в районі гірничо-збагачувальної фабрики “Самсонівська”. Про даний факт було проінформовано увесь особовий склад міського відділення міліції. Через деякий час на околиці міста Молодогвардійська машину з позначеними прикметами помітив дільничний інспектор міліції. Він негайно повідомив про це до чергової частини…”.

Шериф звернув увагу, що за кермом викраденого автомобіля був юнак років сімнадцяти, а в салоні сиділи ще троє хлопців – приблизно його ровесників. Після отриманого сигналу майор Думченко та його заступник майор Олег Сивочка виїхали в тому напрямку, де бачили компанію молодих людей на чужій машині. Незабаром “копійка” опинилася в полі зору правоохоронців, які стали її переслідувати. А наздогнали і затримали юних викрадачів в районі терикону шахти імені 50 років СРСР. Як з’ясувалося, саме цей “квартет” і здійснював угони “Жигулів” першої моделі. Саме вони виявилися причетні до угону автомобіля “ВАЗ 2101”, який був скоєний з 5 на 6 жовтня біля будинку на вулиці Земнухова. На їх же совісті і викрадення точно такого ж залізного коня кількома днями пізніше з вулиці Литвинова.

За зізнанням юних крадіїв, скоюючи злочини, вони, таким чином, проводили своє “дозвілля”. На викрадених машинах хлопці здійснювали вояжі на території Краснодонського району – з одного населеного пункту до іншого. А коли закінчувався бензин, або мотор завмирав, вони просто кидали чужий автотранспорт напризволяще. На досудовому слідстві встановлено, що організатором викрадень був 17-річний житель Молодогвардійська. Як з’ясувалося, раніше за угон автотранспорту в Краснодонському районі суд призначив йому покарання за ст. 289 ч. 2 КК України у вигляді одного року позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку. Іншими словами, у хлопця був шанс стати на шлях виправлення, але він, на жаль, їм не скористався.

Наразі він затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Така ж гірка доля спіткала і його трьох подільників-товаришів: 1996, 1997 і 1999 років народження. Усім чотирьом інкримінуються 5 епізодів викрадень чужих автомобілів. Водночас слідство перевіряє їх причетність до крадіжок з салонів машин, скоєних не лише в Краснодонському районі, а й в інших регіонах Луганської області, а також місті Луганську.

Жінка через Інтернет ошукувала людей, нібито продаючи їм телефони

У колодязь потрапило двоє людей – жінка померла, чоловіка врятували