Над активісткою Femen у Вільнюсі відбудеться суд

Поділитися

Над активісткою Femen у Вільнюсі відбудеться суд: 23-річна Яна Жданова зараз знаходиться у поліцейському відділку. Про це кореспонденту УНН повідомила лідер Femen Анна Гуцол.

“Про це я дізналася з смс-повідомлення, яке мені передала Яна”, – зауважила Гуцол. Вона додала, що у жіночому русі захищатимуть дівчину, адже та намагалася відстояти прагнення мільйонів українців бути в ЄС.

“Яна намагалася проникнути на саміт, але їй це не вдалося, бо хтось попередив службу безпеки про намір активістки. Тому вона розгорнула оголений протест на вулиці, де її і затримали”, – додає лідер руху.

За її словами, Жданова не могла пропустити важливу для України подію, тому прибула із Франції, куди змушена була виїхати з України на початку вересня, попросивши політичного притулку.

Нагадаємо, учасницію Femen затримали в п’ятницю вранці у Вільнюсі біля виставкового центру Litexpo за оголений протест: активістки руху протестували топлес проти рішення Президента України Віктора Януковича не підписувати договір про асоціацію з Євросоюзом.

Жінка топлес з’явилася біля виставкового центру Litexpo перед лідерами країн-членів ЄС. Вона з написом на грудях Ukraine to EU несподівано вискочила з автомобіля і була затримана поліцією.

Початок зими в Україні буде теплим

IPhone вбив людину