Обікрали пенсіонерів, поки вони обідали

Поділитися

У селі Надчиці Млинівського району поки господарі обідали у літній кухні поруч з будинком, дві жінки ромської національності вкрали з їхнього будинку близько 17 тисяч гривень та утекли, повідомили УНН у СЗГ УМВС України В Рівненській області.

Зловмисниці увійшли непоміченими до відчиненої оселі. За декілька хвилин знайшли сейф із заощадженнями та ключ від сімейної скарбнички, який був у шухляді поруч. Одну з жінок господар застав на порозі хати, інша – саме виходила з помешкання. Він гукнув їх аби ті зупинились, проте ті сіли в автомобіль і утекли. До правоохоронців постраждалий звернувся лише через два дні.

“Мені було треба їхати в лікарню у понеділок. Я відкрив сейф та побачив, що грошей, які були складені в пакетику там не було, — розповів пенсіонер. — В міліцію не заявляв відразу. Спочатку все обшукав, думав, що сам переклав їх механічно. А потім згадав “візит” двох жінок і зрозумів, що це була “афера” та відразу подзвонив дільничному”.

“Шляхом вільного доступу зловмисниці заволоділи грошима в сумі 17 тисяч гривень, — коментує виконувач обов’язків начальника Млинівського райвідділу (з обслугованням Млинівського та Демидівського районів) підполковник міліції Сергій Волков. — Цю подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). На території району це вже не поодинокі випадки скоєння крадіжок особами ромської національності, де бачать двох жінок. Наразі проводяться всі необхідні слідчо-оперативні та розшукові заходи”.

 

Засудили керівництво школи за розтрату бюджетних коштів

Суд почав розглядати справу про викрадення картини Караваджо