Освітяни Тернополя можуть залишитися до кінця року без заробітної плати, а школи – без опалення

Поділитися

Народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації партії «За Україну!» Іван Стойко звернувся з депутатським запитом до прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо виділення додаткової дотації закладам освіти міста Тернополя для забезпечення виплати заробітної плати працівникам освітянської галузі та оплати за теплопостачання.

«У місті Тернополі склалася критична ситуація з виплатою заробітної плати працівникам освітянської галузі. Видатки на заробітну плату заплановані, виходячи із розрахункових показників Міністерства фінансів України, лише на 10,8 місяців і не дозволяють виплатити в повному обсязі заробітної плати до кінця цього року», – повідомив Іван Стойко.

«На сьогоднішній день в зв’язку з відсутністю фінансового ресурсу незабезпеченість коштами на заробітну плату працівникам закладів освіти в повному обсязі складає 10 млн. грн.. Така сама ситуація з оплатою послуг за теплопостачання. Закладам освіти не вистачає 6,1 млн. грн. для забезпечення галузі теплом до кінця року», – йдеться у депутатському запиті.

У зв’язку з критичною ситуацією, Іван Стойко вимагає виділити дотацію закладам освіти м. Тернополя для забезпечення виплати заробітної плати в розмірі 10 млн. грн. та для оплати за теплопостачання в розмірі 6,1 млн. грн..

Відомому голівудському акторові Леонардо Ді Капріо виповнилося 39 років

Художники із Західної України представили свої роботи в Києві