Половина дорослого населення України користується Інтернетом

Поділитися

В 2013 році Україна стала країною, в якій половина дорослого населення користується Інтернетом. Відповідні результати опитування оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), повідомляє УНН.

” Відповідно до результатів, у вересні 2013 року 49,8% дорослого населення України користувалися Інтернетом. Таким чином, зростання числа користувачів триває навіть більшими темпами, ніж це прогнозувалося. Темп приросту протягом лютого 2012- жовтня 2013 років склав 16%, що трохи поступається рекордному стрибку в 34% у період з березня 2011 р. по лютий 2012 року”, – зазначають дослідники.

Головні осі розбіжностей у поширенні Інтернету в Україні залишаються незмінними, це вік і тип поселення. Як і раніше, простежується лінійна зворотна залежність між віком і використанням Інтернету. Чим молодший вік, тим вище проникнення Інтернету. Подібні розбіжності суттєво впливають не лише на форми споживання інформації, а і на її зміст, що є потенційною загрозою поглиблення непорозуміння між поколіннями.

Опитування проводилось13–23 вересня 2013 року. Методом інтерв’ю опитано 2044 респонденти, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, Україна посіла 109 місце в рейтингу країн за рівнем використання Інтернету. Наразі у Верховній Раді планують проведення парламентських слухань на тему “Законодавче забезпечення розвитку інформаційного суспільства в Україні”. За словами голови Комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, метою парламентських слухань є аналіз стану реалізації державної політики створення сприятливих умов для розвитку повноцінного інформаційного суспільства та інформаційних технологій як складових цілісної загальнодержавної політики в сфері розвитку та використання інноваційних та високих технологій, розробка та прийняття відповідних рекомендацій Верховної Ради України.

Василь Іванчук програв Анатолію Карпову

Тренер футбольної збірної Франції очікує справжню битву в матчах з Україною