Представники ЄвроМайдану розповіли дипломатам про насильство

Поділитися

 

Представники оргкомітету #ЄвроМайдан провели брифінг для голів дипломатичних місій країн Євросоюзу, США та інших держав. Вони проінформували послів про насильницький розгін мирної акції протесту в ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності у Києві.

 

Активісти наголосили, що акція носила мирний характер, була подана заявка до КМДА, яка не була оскаржена. Мітингувальники не припускалися жодних антизаконних дій, проте були жорстоко розігнані силовиками. Представники громадськості висловили занепокоєння таким розвитком подій та можливістю розгортання силового сценарію.

 

Представники оргкомітету ЄвроМайдану наголосили, що в багатьох регіонах за останній тиждень фізично постраждали десятки активістів та журналістів.

 

Активісти зазначили, що протест продовжиться завтра, 1-го грудня, з 12.00 у парку ім.Тараса Шевченка, потім люди візьмуть учать у ході до Майдану Незалежності.

 

Оргкомітет ЄвроМайдану закликав європейську спільноту висловити позицію з оцінкою порушень прав людини в Україні, що були були брутально порушені одразу по завершенню саміту Східного Партнерства у Вільнюсі, де президент України Віктор Янукович обіцяв продовження європейського курсу.

 

 

Прес-центр «#Євромайдану»

Прокуратура розслідує обставини ДТП за участю працівників тернопільської міліції

З Громадської Ради при Тернопільській облдержадміністрації, на знак протесту, вийшли найавторитетніші особистості