З Громадської Ради при Тернопільській облдержадміністрації, на знак протесту, вийшли найавторитетніші особистості

Поділитися

Поважні особисті Громадської Ради при Тернопільській облдержадміністрації – голова Володимир Чубатий, секретар Павло Сливка, П. Атаманчук, О Варакута та пан Фіалка підписали заяву про вихід із Громадської Ради на знак протесту щодо дій уряду Азарова

До громадської ради при обласній

державній адміністрації щодо

координації заходів, пов’язаних із

забезпеченням проведення консультацій

з громадськістю з питань формування та

реалізації державної політики

 

 

 

З А Я В А

 

Працюючи упродовж дев’яти місяців 2013 року у складі громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації, ми прагнули спрямовувати свої зусилля на утвердження в діяльності органів виконавчої влади принципів народовладдя, сприяти розвитку інститутів громадянського суспільства. Керуючись основними положеннями постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”, співпрацюючи з відповідними урядовими структурами, громадська рада у своїй діяльності намагалася використовувати європейські стандарти співпраці органів виконавчої влади з громадськістю. Прагнучи до утвердження такої практики співпраці влади з інститутами громадянського суспільства, громадська рада висловила рішучу підтримку зусиллям Президента України Віктора Януковича щодо євроінтеграційного курсу України, створення належних умов та отримання відповідних можливостей для вільної, безперешкодної торгівлі з країнами ЄС, безвізового перетину громадянами України міждержавних кордонів у межах Євросоюзу.

Проте рішення Кабінету Міністрів України від 21 листопада цього року про припинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що рівнозначне відмові від європейських стандартів у організації діяльності органів виконавчої влади, не дозволяє нам, як представникам громадських організацій, продовжувати подальшу співпрацю з Урядом М. Азарова та його ставлениками в області.

Зважаючи на це, заявляємо про вихід зі складу громадської ради при обласній державній адміністрації щодо координації заходів, пов’язаних із забезпеченням проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, утвореної згідно з розпорядженням голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 30 січня 2013 року № 37-од “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”.

Представники ЄвроМайдану розповіли дипломатам про насильство

1 грудня 2013 року о 12.00 на Театральному майдані міста Тернополя відбудуться збори громадян та депутатів Тернопільської міської ради