Роман Агати Крісті визнали найкращим детективом усіх часів і народів

Поділитися

Роман Агати Крісті “Вбивство Роджера Екройда” визнали найкращим детективом всіх часів і народів. Такого висновку дійшла Асоціація письменників кримінального жанру (CWA), яка на честь своєї 60-ї річниці провела опитування серед 600 авторів-детективників, повідомляють іноземні ЗМІ.

У конкурсі брали участь 10 творів, серед яких також були роман Крісті “Вбивство в Східному експресі”, “Собака Баскервілів” Артура Конан Дойля і “Глибокий сон” Реймонда Чандлера.

У ході опитування письменники також мали обрати найкращого автора і найкращу серію детективів. У першій категорії перемогла Агата Крісті, а в другій — серія творів Конан Дойля про лондонського приватного детектива Шерлока Холмса.

Востаннє CWA проводила подібне опитування в 1998 році, і тоді найкращим майстром детективного жанру назвали Реймонда Чандлера, а найкращим детективом — “Дев’ять кравців” Дороті Лі Сейєрс. Номером один також стала серія оповідань і романів Чандлера про приватного детектива Філіпа Марлоу.

Британські ЗМІ зазначають, що в обох конкурсах письменники віддавали перевагу класиці, а не сучасним авторам і творам.

Вбивство “Роджера Екройда” Агата Крісті опублікувала в 1926 році. Після виходу книги письменниця отримала на її адресу багато критичних відгуків, в тому числі через головний літературний прийом. Розслідуванням злочину в романі займається бельгійський детектив Еркюль Пуаро, головний герой близько 80 творів Крісті.

Нагадаємо,  британці хочуть зняти фільм про пригоди Агати Крісті. Картина буде заснована на реальних подіях. У грудні 1926 року Агата Крісті дізналася про адюльтер чоловіка і зникла.

Нова стрічка про Роккі матиме іншу назву

Disney планує випустити сьому серію Зоряних війн в 2015 році