Студенти Києво-Могилянської академії оголосили 4-денний страйк

Поділитися

Близько тисячі студентів Києво-Могилянської академії вийшли на студентський страйк перед академією, передає кореспондент УНН.

Студенти оголосили 4-денний страйк на підтримку європейських цінностей, а також підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Вони створили імпровізовану сцену у вікні навчального корпусу на другому поверсі, де виступають як студентські лідери, так і студенти, які спеціально приїхали зі Львова підтримати їх акцію. Крім того студентів підтримав ректор академії Сергій Квіт.

“У нас попереду кілька дуже відповідальних днів. Зараз ви оберете свою координаційну раду. Я прошу вас пам’ятати, що ви могилянці, будьте організовані, будьте прикладом для інших і я впевнений, що ми переможемо”, – повідомив С.Квіт.

Студенти на зібранні обрали свою координаційну раду, а також повідомили, що у понеділок вони виходять на навчання, однак остаточні дії будуть затверджені 29 листопада.

Радіотрансляція страйку ведеться в студентському містечку Києво-Могилянської академії, де, як повідомили організатори, також зібралось кількасот студентів.
Академія працює в штатному режимі, студенти, які утримались від страйку, можуть ходити на пари.

Студенти на зібранні вирішили приєднатись до загально київського страйку студентів, який відбудеться 27 листопада.

Страйк відбувається без політичних символік, тільки з прапорами України та ЄС.

Перша перемога тернопільської громади на хвилі Євромайдану!

Як інтернет-пошуковець допомагає тернопільським школярам готуватися до ЗНО

Засудять міліціонера вимагав та одержав від чоловіка 20 тис грн