Тернопільські “геббельсенята” за роботою

Поділитися

До такої думки приходимо, коли читаємо сайт «Тернопіль-Експрес», зокрема 22 листопада на ньому опублікований пасквіль: «Члени Української народної ради підтримали співпрацю у складі Громадської ради при Тернопільській ОДА». При цьому посилаються на якесь джерело з ГР при ТОДА, напевне дуже забруднене! Нагадуємо, що квазікерівництво ГР очолив голова «Екологічної ліги» області, то джерела мали б бути чистими.

Постараємось пояснити суть справи цим «геббельсенятам».

Українська народна рада (далі УНР) не співпрацює із квазікерівництвом ГР у складі тріади «ВАЮ» (тобто – Вадзюк, Андрунців, Юзик). Ще 27 жовтня, на засіданні президії УНР С. Вадзюк знятий із посади заступника керівника обласної УНР і виключений з її рядів. За дане рішення одностайно проголосували 20 присутніх на засданні членів президії. В президії 31 член, а відповідно до статуту УНР рішення приймаються простою більшістю. Українську народну раду у Громадській раді при ТОДА представляє одна особа – законно обраний секретар Громадської ради, а не три, як повідомляє вказаний вище сайт. Крім того, 28 травня 19 громадських організацій, у тому числі й Українська народна рада, утворили Координаційну Раду захисту української державності, яка стала координуючим органом і УНР втратила координаційні функції.

І ще кілька слів про засідання так званої Громадської Ради при ТОДА, що відбулося 21 листопада 2013 р. Насамперед зазначимо, що у ньому взяло участь лише 11 осіб, при необхідних для кворуму 30. Проаналізуємо «порядок денний» цього зібрання – три питання зовсім недоречні, оскільки регламент роботи Громадської ради затверджений 14 червня, при наявності 30 членів Громадської ради, а комісії утворенні 3 липня, рішенням 32 членів ГР. Питання «Про відзначення в області 80-ї річниці Голодомору….», за два дні до цієї трагічної дати – то надто пізно. Відтак, хочеться нагадати, шановним панкам, що Голодомор не відзначають, а вшановують пам’ять його жертв. Крім того, Закон України «Про голодомор 1932-1933 рр. в Україні» визнано геноцидом українського народу. То треба сміливо називати його геноцидом.

Та за відсутності кворуму, які ж можуть прийматися рішення?! На сайті розміщена світлина, ніби-то засідання, але вона не має відношення до зібрання 21 листопада, адже засідання відбувалося у залі №824, а світлина показує зал №532.

Отже, тернопільські «геббельсенята», вочевидь, добре засвоїли головний постулат міністра пропаганди нацистської Німеччини Юзефа Геббельса – щоб у брехню повірили треба, щоб вона була нахабною та цинічною. Саме про таких ще дві тисячі років тому, писав апостол Юда (брат апостола Якова): це ті, що розбрат сіють, тварини, що не мають духу. (Послання Юди 1, 11- 23).

 

 

Олекса Дідик

Звернення Юлії Тимошенко до українських студентів, які вийшли на Євромайдани

Тільки наступна влада підпише Угоду про Асоціацію