У словнику з’явились “айтітушки”

Поділитися

У словнику сучасної української мови та сленгу “Мислово” з’явилось визначення хакерів, які валять сайти та ламають акаунти опозиціонерів у соцмережах, передає УНН з посиланням на словник сучасної української мови “Мислово”.

Користувач з ніком Robert додав наступне визначення новотвору: “Айтітушки — це передовий загін тітушок, політичні хакери, які мочать політиків та активістів в мережі. Айтітушки атакують, кладуть та зламують сайти та блоги політиків, розміщують на них дезу під час суспільно важливих подій.

Слово утворене злиттям слів “айті” та “тітушки”. Айтітушки сильно проявили себе під час Євромайдану, зламавши кілька блогів політиків та поклавши Європейську Українську Правду.”

Словник подає наступні приклади вживання нового терміну:

* Після публікації новини про тітушек сайту довелося ще два дні відбиватися від їхніх колег – айтітушок

*Поганий той бот, що не мріє стати айтітушкою:)

Зазначимо, що словник “Мислово” наповнюється користувачами. Кожен відвідувач може запропонувати до публікації власне визначення терміну чи виразу, а також приклад його вживання. Після перевірки редактором слово з’являється на сайті. Сайт “Мислово” стартував у кінці 2012 року і на сьогодні є найбільшим онлайн-словником українського сленгу.

На Тернопільщині засудили ДАІшника за підроблення протоколів про адмінправопорушення

Ще 150 тис. українців захворіли на грип