У Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбудеться відкриття Регіонального міжуніверситетського Стартап центру

Поділитися

22 листопада 2013 року о 10.00 в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя (м. Тернопіль, вул. Руська, 56, корпус 2, аудиторія 54) відкриється Регіональний міжуніверситетський Стартап центр.

Урочисте відкриття першого у західному регіоні України університетського Стартап центру відбудеться за участю представників Міністерства освіти і науки України, Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації, Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільсьої обласної ради, Тернопільської міської ради, Університету Монпельє 2, Університету Ліон 2, Бізнес-інкубатора регіону Рон-Альп (Французька Республіка), Інституту менеджменту та спін-офф компанії Іррадіейр Лтд (Португальська Республіка), Бакінгемширського Нового університету (Великобританія), а також українських університетів, відомих світових компаній з інформаційних технологій, ділових кіл та бізнесу.

Регіональний міжуніверситетський Стартап центр ТНТУ створюється відповідно до проекту Темпус 530349-TEMPUS-1-2012-1-FR-TEMPUS-JPHES «Створення міжуніверситетських стартап центрів для студентської інноваційної діяльності» (SUCSID), партнерами якого є університети Франції, Фінляндії, Швеції, Великобританії, Португалії, Молдови, України та Білорусі, бізнес-інкубатори та інноваційні компанії. Сайт проекту http://sucsid.competence.in.ua.

Метою Стартап центру є:

* розвиток інноваційної та підприємницької діяльності студентів та молоді;

* навчання студентів та слухачів основам підприємництва та створення стартап проектів;

* підвищення креативності, конкурентоспроможності та здатності до працевлаштування студентів-випускників;

* підготовка та перепідготовка викладачів-тренерів в галузі розвитку та просування інновацій;

* організація співпраці між університетами, інноваційними і інвестиційними структурами для комерціалізації наукових розробок.

Регіональний міжуніверситетський Стартап центр ТНТУ створюється для студентів та випускників коледжів і університетів, підприємців – початківців.

У програмі Стартап форуму:

* 10.00 – 10.20 – церемонія відкриття Регіонального міжуніверситетського Стартап центру ТНТУ;

* 10.30 – 11.30 – круглий стіл «Інноваційна діяльність як фактор забезпечення економічного розвитку регіону» за участю представників влади, працедавців, бізнесу та служб зайнятості;

* 10.30 – 12.30 – презентації партнерів Стартап центру (історії успіху підприємств та бізнесу) для студентської аудиторії;

* 10.00 – 13.00 – робота контактних столів Стартап центру в університетах міста Тернополя та коледжах ТНТУ в м. Тернополі, Зборові та Гусятині;

* 10.30 – 12.30 тренінг – стартап «Інноваційна Шкілка» для команд факультетів та коледжів ТНТУ

Для довідок: тел. 0352 252976, inter@tu.edu.te.ua

Що таке стартап?

 

Нове слово «стартап», чули майже всі, проте чи всі знають, що це таке – тренд, мода, бізнес. Років 10 ніхто не вживав його так широко як зараз.

 

Стартап (англійською “запускати”) – нова, молода компанія, яка ще не встигла охопити ринок і не має великих виробничих, фінансових і трудових можливостей. Спочатку термін застосовувався для IT-компаній, але пізніше поширився і на інші сфери діяльності. Визначення стартапу пов’язують з комплексом таких понять, як нова ідея, обмежені ресурси, ефективна стратегія просування ідеї на ринок, швидкий розвиток компанії.

Діяльність стартапів найчастіше заснована саме на інноваційних технологіях, які не вимагають значних початкових вкладень. У своєму розвитку все стартапи проходять 5 етапів.

Посівна стадія (формування стартового капіталу після написання проекту на папері).

Стадія запуску (компанія оголосила про свій вихід на ринок і ще не має будь-якої історії).

Стадія зростання (активне зростання компанії після виходу на ринок).

Стадія розширення (основні цілі компанії на даному етапі – розширення бізнесу, збільшення обсягів продажу, ринкової частки, обсягів виробництва, офісних площ і т.п.).

Стадія «виходу» (вихід з компанії засновника / співзасновника / інвестора, що супроводжується продажем пакету акцій, якими він володіє).

Найбільш відомими у світі стартапами є такі соціальні мережі як MySpace (старт в липні 2003), Facebook (старт в лютому 2004), Bebo (старт у січні 2005), В Контакте (старт у вересні 2006). Але в списку найбільш відомих стартапів є і енциклопедія Wikipedia (старт у січні 2001), і відеохостинг YouTube (старт в лютому 2005), і фотохостинг Flickr (старт в лютому 2004).

За матеріалами СБУ засуджено зловмисників, які намагалися викрасти кошти з банківських карток громадян України

У Чортківській центральній комунальній районній лікарні фінансові інспектори виявили порушення що призвели до втрат на суму 125 тис. гривень