У Чортківській центральній комунальній районній лікарні фінансові інспектори виявили порушення що призвели до втрат на суму 125 тис. гривень

Поділитися

Ревізія, проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, виявила порушення фінансової дисципліни, що призвели до втрат на суму 125 тис. гривень.

Значна частка збитків, яких зазнала лікарня, а це понад 72 тис. гривень, виникла внаслідок того, що видатки на надання послуг, які виконувались працівниками на платних умовах, лікарня проводила частково із загального фонду кошторису.

Також встановлено, що в ревізійному періоді, кошти в сумі більше 19 тис. гривень, утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках за минулі роки не перераховано до бюджету.

Інспекторами також виявлено порушення, пов’язане з завищенням вартості виконаних будівельно-ремонтних робіт на суму 13 тис. гривень.

Також ревізією встановлено завищення посадових окладів, оплату сумісникам за невідпрацьований час тощо. Дані порушення призвели до втрат на загальну суму майже 9 тис. гривень.

Ревізією стану розрахунків та оплати комунальних послуг встановлено, що орендарям до виставлених рахунків не включалися послуги по вивозу сміття і відповідно, не проводилося відшкодування затрат, понесених лікарнею на суму більше 4 тис. гривень та внаслідок заниження в розрахунку опалюваних площ приміщень лікарні не відшкодовано орендарем видатки за теплопостачання в сумі 4 тис. гривень, що призвело до втрат на вказану суму.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 8 посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Керівнику установи направлені обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень, про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

 

 

 

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

У Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбудеться відкриття Регіонального міжуніверситетського Стартап центру

Після співпраці з мером Тернополя перший заступник прокурора області піде на пенсію “в портянках от Версачі”