Українські IT-аутсорсери заробили цьогоріч близько 8 млн доларів

Поділитися

За другий квартал поточного року українські спеціалісти у сфері інформаційних технологій, які працюють як фрілансери, заробили близько 8 млн доларів. Відповідні дані оприлюднила одна з найбільших міжнародних бірж фрілансерів oDesk, повідомляє УНН.

У цілому за кількістю зароблених на порталі грошей Україна займає четверте місце, в першу трійку входять розробники з Індії, США і Філіппін.

Відповідно до інформації біржі, найчастіше українські айтішники займаються веб-програмуванням та дизайном, розробкою мобільних додатків, скриптами та утилітами тощо.

Нагадаємо, Україна щорічно втрачає 200-300 млн доларів ВВП через виїзд за кордон 5-6 тис. кваліфікованих IT-фахівців. Аби попередити таку тенденцію, в Україні планують реалізувати Національний проект “Технополіс”.

“Законопроект має на меті є створення умов для прискореного розвитку інтелектуально місткого бізнесу в межах складових національного проекту „Технополіс“ в Україні, залучення прямих іноземних інвестицій, запровадження новітніх технологій та кращого світового досвіду. Ми сподіваємося, що цей закон буде сприяти залученню іноземних інвесторів та тих компаній, які не виготовляють свій програмний продукт в Україні. В цьому законопроекті визначені пріоритетні регіони — це Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса та Львів, тому майже вся країна буде охоплена проектом”, — сказав голова Комітету ВР з питань інформатизації Валерій Омельченко.

Гладкі жінки розумніші, ніж стрункі – дослідження

Стала відома дата прем’єри фільму “Місія нездійсненна 5”