Українсько-французькі шахові баталії завершились з результатами 3:1 і 1:3

Поділитися

Два сьогоднішніх протистояння шахових збірних України і Франції на командному чемпіонаті Європи у Варшаві завершилися з однаковим рахунком 3:1. При цьому жіноча українська команда перемогла, а чоловіча французам поступилася, передає УНН.

Волею швейцарської системи чемпіонату в один день випало сісти за шахівниці в очних зустрічах чотирьом чоловічим і чотирьом жіночим парам з України і Франції.

Наша жіноча команда знову підтвердила статус фаворита турніру, не програвши француженкам жодної партії, як і напередодні у матчі з білоруськими шахістками.

Катерина Лагно (білі) – Марі Себег – 0,5:0,5;

Анна Ушеніна (чорні) – Софі Мійє – 1:0;

Марія Музичук (білі) – Ніно Мейсурадзе – 1:0;

Інна Гапоненко (чорні) – Сільвія Коллас – 0,5:0,5.

Натомість українські шахісти-чоловіки, після двох перемог на старті над другою польською збірною та хорватами, сьогодні не змогли виграти у суперників з Франції жодної партії:

Олександр Арещенко (білі) – Етьєн Бакро – 0,5:0,5;

Андрій Волокітін (чорні) – Максім Вашьє-Лаграв – 0,5:0,5;

Захар Єфименко (білі) – Ромен Едвард – 0:1;

Сергій Федорчук (чорні) – Владіслав Ткачієв – 0:1.

Зазначимо, що за регламентом командного ЧЄ на 40 перших ходів шахістам дається по 90 хвилин ігрового часу плюс 30 хвилин до кінця партії з додаванням 30 секунд за кожен хід, починаючи з першого. Заборонені нічийні угоди аж до 40 ходу. У кожному матчі боротьба йде на чотирьох дошках при п’яти заявлених учасниках в кожній команді.

Інвестори зацікавлені в українських аграрних компаніях

Генпрокуратура заарештувала Сергія Власенка