За зґвалтування та розбій чоловіка засудили до 11 років позбавлення волі

Поділитися

Жовтневим районним судом міста Харкова було оголошено вирок 48-річному харків’янину. За розбій та гвалтування суд засудив його до 11 років позбавлення волі. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУМВС Харківської області.

У 2010 році чолові був умовно-достроково звільнений звільнився з місць позбавлення волі, де останні 13 років відбував покарання за вчинення корисливих умисних злочинів.

Перший свій напад на жінку обвинувачений скоїв 1 липня 2010 року. Свою жертву він помітив на проспекті Гагаріна, його увагу привернули коштовні золоті прикраси, що були на дівчині. Зловмисник зайшов з нею в під’їзд будинку, а потім в кабіну ліфта. Саме там, погрожуючи ножем, він спочатку обікрав потерпілу, забравши у неї золото, гроші та інші цінні речі, а потім зґвалтував. Після чого зник з місця скоєння злочину.

Протягом літніх місяців 2010 року від зловмисника в різних районах Харкові постраждало 6 жінок, троє з них стали жертвами сексуальних домагань чоловіка.

Працівниками міліції було проведено ряд необхідних слідчих та оперативних дій, які дали можливість затримати злочинця та повністю довести його провину.

1 березня 2011 року під конвоєм підсудний був доставлений до Жовтневого районного суду Харкова для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи по його обвинуваченні. Коли конвой супроводжував його до двору суду, він вирішив вчинити втечу з-під варти. Однак, не встиг злодій пробігти й 15 метрів, як вже був затриманий нарядом батальйону конвойної служби ГУМВС України в Харківській області.

Допитаний в судовому засіданні підсудний свою винну в скоєнні інкримінованих йому злочинів визнав частково, пояснивши, що розбійні напади і зґвалтування потерпілих він не здійснював, тому що саме в цей час знаходився в Харківській області на режимному підприємстві, де розбирав металеві конструкції.

Але суд критично віднісся до пояснень підсудного щодо його непричетності до скоєння нападів на потерпілих, а також ряду зґвалтувань жінок і визначив його позицію, як бажання уникнути встановленої законом відповідальності за вчинення тяжких злочинів. Тим більш, докази, які були зібрані правоохоронцями під час досудового розслідування та результати ряду експертиз, доводили безперечну провину зловмисника у скоєнні розбійних нападів та насильства.

Суд визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 152 (зґвалтування) та ч. 1 ст. 393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) Кримінального кодексу України.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 кодексу, за сукупністю вироків, шляхом часткового складання новопризначеного покарання з невідбутою частиною покарання за вироком Московського районного суду Харкова від 11 грудня 2000, чоловіка остаточно було засуджено до 11 років 2 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці затримали одного з нападників на ювелірний магазин

У Тернопільській облраді бюджетним коштом кататимуться на позашляховику