Затримані під Кабміном ішли не на мирну акцію, бо мали при собі зброю і застосували її

Поділитися

Активісти, яких затримали під Кабміном, ішли не на мирну акцію, оскільки мали при собі зброю. Відповідну заяву зробила речниця прокуратури м.Києва Яна Соболевська, передає УНН.

За повідомленням речниці прокуратури, двом затриманим активістам інкримінується кримінальне правопорушення передбачене частиною 4 ст 296 кримінального кодексу “Хуліганство”. Покарання передбачене санкцією цієї статті від 3 до 7 років позбавлення волі, що вважається тяжким злочином.

“Треба розуміти, що ці люди ішли не на мирну акцію, вони мали при собі зброю, і вони застосували ці спецпредмети – гумовий кийок та сльозогінний газ. Вони спровокували бійку та прийняли у ній участь. Тому зважаючи на тяжкість цього злочину підозрюваними, прокуратура клопотала перед судом про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Це зважаючи на тяжкість цього злочину і суспільну небезпечність”, – повідомила Я.Соболевська.

Крім того, вона зазначила, що закон один для всіх, хто б його не порушував – активіст, пересічний громадянин, людина з мандатом чи правоохоронець – всі будуть відповідати перед законом.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва заарештував двох осіб, які підозрюються у хуліганських діях проти працівників міліції біля будівлі Кабінету Міністрів. У такий спосіб, суд задовольнив клопотання слідчого, який вимагав обрати для підозрюваних – 27-річного мешканця Львівської області та 37-річного киянина – міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Печерський районний суд Києва заарештував двох осіб, які підозрюються у хуліганських діях проти працівників міліції біля будівлі Кабінету Міністрів. У такий спосіб, суд задовольнив клопотання слідчого, який вимагав обрати для підозрюваних – 27-річного мешканця Львівської області та 37-річного киянина – міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Встановлено, що під час мітингу біля будівлі Уряду 24 листопада вказані особи, грубо порушуючи громадський порядок, намагалися спровокувати конфлікт з міліціонерами, які стояли в оточенні.
При цьому агресивно налаштовані молодики застосували до правоохоронців гумові кийки та газові балончики, які заздалегідь принесли із собою на акцію.

Чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

18-річний юнак на авто збив трьох школярок, одна з них загинула

Засудили керівництво школи за розтрату бюджетних коштів