Адміністрація через суди хоче заблокувати роботу обласної ради?

Поділитися

 

Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду від 12 грудня 2013 року депутатам Тернопільської обласної ради, свободівцям Володимиру Стаюрі та Марії Чашці заборонено відвідувати приміщення Тернопільської обласної державної адміністрації в якому знаходиться також і Тернопільська обласна рада. Таким чином стала під загрозою робота органу місцевого самоврядування, адже згідно з цією ухвалою представники громади не можуть брати участі в засіданнях постійних депутатських комісій, розглядати важливі для області питання, вивчати проекти рішень заздалегідь, до безпосереднього їх розгляду на сесійному засіданні.

 

Зокрема на розгляді постійної депутатської комісії з соціальної політики та праці, міграції, у справах  пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, яку очолює Марія Чашка, зараз стоять питання про створення обласного центру реабілітації дітей-інвалідів, про внесення змін і доповнень до обласної програми «Ветеран» на 2010/2014 роки, планується подальша робота самої комісії, а також назбиралося достатньо багато особистих листів-звернень від соціально незахищених жителів області – інвалідів, пенсіонерів тощо, які потребують допомоги.

 

Володимир Стаюра є керівником комісії з питань соціально-економічного розвитку, промислової політики, транспорту та зв’язку, інвестицій, підприємництва, зовнішньоекономічної діяльності, яка на даний момент повинна була б розглядати проект обласної цільової соціальної програми підтримки сім’ї  до 2016 року, питання про призначення керівників лікарень, а також про продовження оренди таким бюджетним установам як Обласна дитяча клінічна лікарня, Клінічний онкологічний диспансер, Університетська лікарня тощо.

 

Якщо буде заблоковано роботу і інших депутатських комісій, а це цілком можливо, оскільки міліція вже має вказівку спостерігати за усіма опозиційними депутатами (інформацію оприлюднив керівник прес-служби ВО «Свобода» Юрій Сиротюк, який зокрема зазначив, що наказ слідкувати за депутатами місцевих рад від опозиції дав сам начальник МВС України), то постане під сумнів функціонування органу місцевого самоврядування – Тернопільської обласної ради, як такого. Вся відповідальність за ситуацію в Тернопільській області відтепер лягає на обласну адміністрацію.

 

«Таким чином Янукович та його банда роблять спроби безконтрольно «правити» в країні, де й без того їхнім кланом захоплено чималий шмат державного добра, – зазначив Володимир Стаюра. – Ховаючись при цьому від людей, влаштовуючи репресії по всій країні. Але нас більше, ніж всіх тих бандюковичів разом взятих. І поки ми разом – ми будемо боротися з окупаційним режимом, боротися за право кожного українця керувати своєю державою»

 

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Не ЗЛИй Майдан. Як?

Авто провалилось під лід на ставку, троє людей загинули