Активісти Євромайдану пікетуватимуть суд через позов проти Захарченка

Поділитися
У понеділок активісти Євромайдану пікетуватимуть Окружний адміністративний суд, де буде розглянуто позов проти міністра МВС Віталія Захарченка. Вимагатимуть покарання міністра за злочинну бездіяльність та розслідування дій його підлеглих. Метою є справедлива судова оцінка дій, що призвели до побиття учасників мирних акцій протесту
23 грудня, понеділок
8:00
Окружний адміністративний суд м. Києва
вул. Хрещатик, 10
Учасники Євромайдану підтримають пікетом ініціативу народного депутата України Юрія Дерев’янка, який звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з адміністративним позовом до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка про визнання незаконною бездіяльність суб’єкта владних повноважень та зобов’язання вчинити певні дії.
Звернення із такими вимогами було надіслане до суду 29 листопада:
1. Визнати незаконною бездіяльність Міністра внутрішніх справ України стосовно невчинення ним жодних дій задля зупинення та попередження порушень законодавства України при забезпеченні працівниками правоохоронних органів України порядку на мирних заходах, демонстраціях та мітингах, що направленні на висловлення громадянами своєї позиції стосовно ганебного розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2013 року № 905-р про призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
2. Зобов’язати Міністра МВС Захарченка:
ініціювати службове розслідування;
притягнути винних до відповідальності;
у разі виявлення ознак злочинів у діях працівників правоохоронних органів відкрити щодо них кримінальне провадження по всіх інцидентах, що мали місце під час проведення в містах України масових мирних заходів на підтримку Євроінтеграції України.
Попереднє судове засідання у справі призначене на 9 годину 23 грудня 2013 року. Під час нього також буде подане клопотання про розширення позовних вимог у зв’язку з новими обставинами від часу звернення. Текст позову й клопотання про розширення вимог – у додатках.
Підтримка громадськості і широке висвітлення в ЗМІ має на меті не дати суду піддатися на тиск влади при розгляді справи. Від цього рішення залежатиме, чи відбудеться розслідування по всіх фактах злочинного застосування сили для розгону мирних акцій і чи будуть всі винні притягнуті до відповідальності. Розголос не дасть зробити це вибірково – як це відбувається зараз.
Організатор – Громадський сектор Євромайдану.

Прес-центр Громадського сектору Євромайдану:

Вифлеємський Вогонь Миру передали громаді Тернополя

Три запитання від Олега Германа