Демонтаж Майдану означатиме реванш з боку Януковича

Поділитися

Лідер «Третьої Української Республіки» Юрій Луценко упевнений, що Майдан має розширяти свою територію на всю країну. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Майдан – це досить розважливі, освічені люди. Вони вже не вірять гаслам. Вночі біля багать політики можуть повчитися логіці планів та дисципліні бажань. Створення Об’єднання «Майдан» з числа політичних та громадських авторитетів допоможе напрацюванню реальних планів змін країни», – упевнений політик.

За словами Луценка, Майдан має виконати дві основні задачі, перша з яких – фізично залишатися на Майдані Незалежності. Саме це, на його думку, і буде джерелом тиску на нинішню владу в Україні.

«Будь-який демонтаж Майдану у найближчий час означатиме дуже агресивний реванш з боку Януковича. Реванш не тільки щодо політиків, а щодо усього суспільства», – зазначив Луценко і наголосив: «Цього відкату з феодалізму в рабовласництво не можна допустити».

Лідер ТУР також упевнений, що Майдан має розширяти свою територію. «Розростання Майдану від столиці до самоорганізації людей по всій Україні – найефективніше в такій ситуації. Якщо акції протесту почнуться в кожному населеному пункті, якщо під загрозою блокування опиняться всі дороги і автошляхи по країні, – Беркуту не вистачить. І режим впаде», – наголосив Луценко.

Акцентуючи увагу на подальшому існуванні Майдану, його головною метою Луценко бачить перезавантаження країни через «незалежні суди, міцне самоврядування, конкурентну економіку, чесні вибори, підзвітне чиновництво, прозорі держзакупівлі, ефективну охорону здоров’я та освіту, захищену власність, вільні ЗМІ».
«Зміна лідерів і вибори у цій схемі – механізм. Нова європейська Україна – ціль», – наголошує політик.

Львівські “Карпати” святкують 50-річчя

Рекордсмен пропонує власний варіант застосування сили для ненасильницької зміни системи в Україні