Для Євромайдану розроблять мобільний додаток

Поділитися

За повідомленням на сторінці Євромайдану у соцмережі Facebook, протягом найближчих днів для активістів планується розробити мобільний додаток, повідомляє кореспондент УНН.

“Що ми хочемо зробити? Мобільний додаток під iOS і Android плюс веб-кабінет для організаторів Майдану. Люди зі своїх мобільних телефонів можуть голосувати за пропозиції , які висунули організатори. При винесенні на голосування нового питання люди отримують push-повідомлення від програми (на випадок , якщо вони знаходяться далеко від сцени і не чули про те, що пропозиція виноситься на голосування). Організатори у своєму веб-кабінеті повинні окреслити межі території на Google Maps (межі доцільно провести по барикадах). Голос враховується тільки в тому випадку, якщо мобільний пристрій знаходиться в межах цих кордонів. Таким чином, враховуються голоси лише тих людей, які в момент голосування знаходяться всередині протестного периметра. При винесенні питання на голосування, організатори також повинні будуть задати час, протягом якого люди зможуть проголосувати. По закінченні цього часу результати голосування виводяться як в кабінет організаторам, так і відображаються в мобільному додатку”, – повідомив один з авторів їдеї.

Також, за його словами, наразі надійшла пропозиція ввести “тривожну кнопку”, натиснувши яку можна повідомити організаторів і на сайт про проблемну ситуацію. Будемо радити користувачам ввести своє ПІБ (це буде опціонально, а не обов’язково), щоб можна було пов’язати сигнал “тривожної кнопки ” з ПІБ людини. Родичі, друзі, адвокати і т.д. зможуть шукати на сайті по ПІБ і побачити координати, де була натиснута “тривожна кнопка”, а також повідомлення, якщо користувач перед натисканням кнопки його написав”, – додав він.

Нагадаємо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк, що призвів до політичної кризи.

У Кореї розстріляли з кулемета “посадовця № 2” за державну зраду

Санкції до України є лише одним з інструментів впливу