Екологи просять покарати мітингувальників, які занедбали Маріїнський парк

Поділитися

У Національному екологічному центрі України вважають, що територія Маріїнського парку, де останні кілька тижнів перебували учасники мирної демонстрації, істотно деградувала в результаті забруднень, руйнувань елементів дизайну парку, пошкодження дерев, повідомляє УНН з посиланням на “ВВС Україна“.

За словами заступника голови організації Олексія Василюка, “слід, який залишили після себе мітингувальники на території Маріїнського парку, тягне на кримінальну справу”.

“Ми вже звернулися до Генпрокуратури з вимогою знайти і покарати винних. Це є порушенням законодавства. Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду карається штрафом або позбавленням волі до трьох років згідно зі ст. 252 КК”, – сказав еколог.

Як наголошується в повідомленні, в ст. 38 Закону України “Про природно-заповідний фонд України” сказано, що “на території парків-пам’яток садово-паркового мистецтва заборонена будь-яка діяльність, не пов’язана з виконанням на них завдань і є загрозою їх збереженню”.

Нагадаємо, на території Маріїнського парку протягом кількох тижнів відбувався мітинг на підтримку Партії регіонів. Цей мітинг був соєрідним протиставленням акціям громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

Врятували 14-річного школяра, який провалився під кригу

Стартує фотоконкурс “Новорічна міграція”