Євразійське ярмо чи громадянська війна?

Поділитися


Останні 3 роки в Україні відбувається швидкий відкат до авторитаризму. “Сім’я” Януковича стала ядром системи поборів, корупції та грабунку в яку перетворена наша держава.
Віктор Янукович це скоріше середньовічний деспотичний правитель ніж сучасний політик. Його дії можна порівнювати з діями злодіїв котрі грабують каравани, жорстокими і “відмороженими” методами.
Відмова Януковича підписувати асоціацію була заздалегідь спланованою, весь цей “цирк” був потрібен лише для того, щоб змусити Росію дати кредити і зменшити ціну на газ.
Скасуванням асоціації Янукович “розтоптав” надії мільйонів українців на реформи та людське життя. Ця подія стала крапкою, ми вийшли на вулиці.
У відповідь Янукович, не довго думаючи, а можливо і порадившись з російськими колегами спробував нас “нагнути”. Кривава розправа над декількома сотнями студентів на Майдані мала залякати українців. Але нас не залякати, вона лише змобілізувала народ на боротьбу. В подальших протестах по всій Україні брало участь мільйони українців. При цьому президенту вистачило нахабності знову спробувати розігнати Майдан, але ми встояли, бо ми українські громадяни котрі боряться за свої права, ми люди, і хочемо ними залишатися, в супереч усім планам Януковича.
Зараз на Україну дивиться весь світ, вона знаходиться в авангарді країн, в яких відбувається боротьба між демократією і авторитаризмом. Світова “лінія фронту” між свободою і деспотизмом простягається на Київських вулицях, і ми є учасниками цього протистояння.
Нажаль протест досі не призвів до бажаних результатів.
Янукович не збирається йти на поступки, а йде на посилення протистояння.
Регіонали пробували розкручувати тему розколу країни провівши свій проплачений антимайдан, в них нічого не вийшло, ці події показали, що вони не популярні навіть на сході, квінтесенцією антимайдану стало те, що ПР “киданула” кілька сот “антимайданщиків” на гроші, не заплативши за стояння. Якщо “регіонали” так поводяться зі своїми агітаторами, то не важко уявити, як вони поведуться з пересічними українцями.

В Януковича нема альтернативи Євразійської інтеграції, для збереження своєї антидемократичної влади він може зробити ставку лише на антидемократичних союзників з Москви. Що він і зробив.

Вже зараз можна сказати, що жодних реальних поступок мітингарям не буде. Показовим є те, що під час протестів “регіонали” сфальсифікували довибори на 4-ох округах. А значить вони теж саме зроблять з президентськими.
Янукович повністю контролює судову систему, цілком вірогідно, що він може піти на зняття єдиного опозиційного кандидата в першому чи другому турі президентських виборів через “слухняний” суд.
Наразі ситуація в Україні вкрай напружена і майже не прогнозована, президент робить все щоб затягнути нас до лап Москви та правити якщо не довічно то дуже довго. Цим він може спровокувати народ до НЕПАРЛАМЕНТСЬКИХ МЕТОДІВ виходу з політичної кризи. Сподіваюсь ми зможемо змінити режим. мирними засобами і вирвати Україну з “лап” Росії.

Степан Барна, депутат Тернопільської обласної ради

74-річну бабусю втопили у криниці та спалили її хату

У Бережанах відбулася конференція на відзначення 125-ї річниці Лева Лепкого