Кабанов визнаний винним у вбивстві дружини-українки

Поділитися

Головінський суд Москви визнав Олексія Кабанова винним у вбивстві дружини-журналістки і блогера Ірини Кабанової, яке він намагався приховати, заявивши про зникнення дружини. Про це йдеться у мотивувальній частині вироку, який в даний час зачитує суддя, передає УНН з посиланням на ВВС.

У ході дебатів прокурор просив засудити Кабанова до 14 років колонії суворого режиму, підкресливши, що він усвідомлював свої дії.

Підсудний наполягає, що вбивство було скоєно у стані афекту.

Олексій Кабанов – один із засновників ” Проекту О.Г.И. ” – був арештований в січні 2013 року. Розчленоване тіло його дружини було знайдено в багажнику автомобіля “Шкода”, який він тимчасово взяв у знайомої.

Перед цим Кабанов написав на своїй сторінці в мережі Facebook, що його дружина пішла з дому після сварки 3 січня і не повернулася. До пошуку зниклої підключилися десятки добровольців.

У ході допитів Кабанов зізнався у вбивстві дружини.

Нагадаємо, 39-річна Ірина Кабанова пропала безвісти 3 січня 2013 після сварки з чоловіком. Надійшла інформація, що жінка пішла зі свого дому, взявши 1,5 тис. рублів і паспорт. Родичі зниклої жінки звернулися до громадськості через соціальні мережі, однак знайти Кабанову не вдавалося.

“За даними слідства, 3 січня Ірина Кабанова, мати трьох дітей, після сімейного скандалу з чоловіком пішла з дому, розташованого в 1-му Новоподмосковном провулку. З тих пір про її місцезнаходження нічого не відомо”, – говорилося в повідомленні ГСУ СКР по Москві.

За підозрою у вбивстві затриманий її чоловік Олексій. Раніше він на своїй сторінці в Facebook прокоментував зникнення дружини. Чоловік визнав, що часто сварився з дружиною, після чого вона їхала, але кожного разу поверталася.

Ирина Кабанова, яка працювала на одній з радіостанцій Москви була уродженкою Донецька і за інформацією російських ЗМІ досі залишалася громадянкою України.

Російський футбольний експерт вважає ідею Об’єднаного чемпіонату утопічною

Цьогоріч українці скористались Інтернетом на майже 3 млрд грн