Російський футбольний експерт вважає ідею Об’єднаного чемпіонату утопічною

Поділитися

Відомий російський спортивний телекоментатор і футбольний експерт Олег Пирожков, котрий 8 років відпрацював на каналах групи “НТВ+”, назвав утопічною ідею створення Об’єднаного футбольного чемпіонату Росії та України, повідомляє УНН.

В інтерв’ю Rusfootball.info О. Пирожков заявив, що не бачить вагомих аргументів на користь цієї ідеї. Навіть за умови, якщо б відносини двох країн були зовсім безхмарними, на думку популярного журналіста, не слід руйнувати національні чемпіонати.

“Це як шлюб з розрахунку. Українську наречену намагаються заманити дорогими подарунками… Можливо дістати цю дівчину вдасться – але душу не купиш за гроші. Вболівальників, для яких і повинен робитися футбол, хтось запитав? У мене відчуття, що представники оргкомітету мешкають у вакуумі, в своєму світі. Ветерани футболу, діючі футболісти обох країн – переважна більшість з них, судячи з висловлювань у ЗМІ, проти. Я навіть нейтральних думок не бачу. І тим не менш чуємо: “Робота кипить, ми продовжуємо…” Для кого?”, – риторично запитує коментатор.

Ініціатори ідеї Об’єднаного чемпіонату обгрунтовують його необхідність можливим збільшенням інтересу до зустрічей провідних брендових клубів, надто ж до таких історичних протистоянь, як, наприклад, “Спартак” (Москва) – “Динамо” (Київ).

“Це зовсім смішно. Я народився в Радянському Союзі, прекрасно пам’ятаю, як ходив на матчі “Спартак” – “Динамо” Київ, але навіть я вже охолов, не кажучи вже про покоління, яке виросло за ці 20 років і якому цього шарму вже просто не збагнути.

А взагалі я переконаний, що, розмірковуючи про Об’єднаний чемпіонат, ми говоримо про фантом. Про те, чого ніколи не буде. І слава Богу. Ось створити якийсь єдиний кубковий турнір – компактний, що не порушує цілісність національних чемпіонатів – було б, на мій погляд, цікавою ідеєю. І головне – куди більш реальною з організаційної точки зору!”, – зазначив О.Пирожков.

Нагадаємо, ідею Об’єднаного чемпіонату найбільш активно просуває і пропагує його голова оргкомітету, відомий радянський і російський футболіст, екс-тренер київського “Динамо” Валерій Газзаєв.

Міхаель Шумахер впав у кому

Кабанов визнаний винним у вбивстві дружини-українки