Людина потрапила до реанімації через грип

Поділитися

У Бердянську Запорізької області до реанімації у тяжкому стані потрапив підліток, причиною чому стала захворюваність на грип. Про це УНН повідомили у прес-службі Бердянської міськради.

За інформацією начальника відділу охорони здоров’я Бердянського міськвиконкому Олени Юрченко, у місті реєструється суттєве зростання захворювань на гострі респіраторні захворювання. Якщо тиждень тому, у понеділок, 9 грудня, було 82 виклики лікарів до дому до хворих дітей, то цього понеділка — вже 142. І якщо минулого понеділка в школах міста були відсутні 12% учнів, то цього понеділка вдома залишилося вже 18% школярів.

Приблизно така ж тенденція відслідковується і по дитячих садочках.

“Зареєстровані у місті і перші випадки захворювання на грип. Причому у тяжкому стані. За словами Олени Юрченко, у п’ятницю, 13 грудня, до реанімації у тяжкому стані потрапив підліток. Грип, який настиг хлопця на фоні пневмонії, збив дитину з ніг протягом дня. Спочатку у хлопця стала стрімко зростати температура, а у вечері розпочався кашель з виділенням крові. Зараз підліток знаходиться у Запоріжжі. Його стан важкий, але стабільний і не погіршується”, – зазначили у міськраді.

Експерти порадили українцям бути більш обачними та займатися профілактикою.

“Але головним способом профілактики все ж таки є вакцинація. Лікарі на цьому наполягають. Хворобу легше попередити, чим потім лікувати”, – наголосили у прес-службі.

Нагадаємо, щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти — щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

“Баварія” стала фіналістом клубного чемпіонату світу ФІФА

28-й день Євромайдану: здобутки і перспективи