Механікшкола мільярдера Івана Гути випустила своїх перших студентів

Поділитися

2 грудня 2013 року в Тернополі відбулося урочисте нагородження 17 студентів – перших випускників Механікшколи. Цієї події чекали не тільки самі випускники, а й координатори Механікшколи, які доклали неабияких зусиль, щоб реалізувати проект, створити комфортні умови для проживання, навчання,  професійного та особистісного розвитку студентів.

У лютому 2013 року в рамках проекту «Українська Аграрна Школа» був започаткований новий перспективний напрямок – «Механікшкола», який передбачає підготовку механіків та інженерів з догляду та ремонту сільськогосподарської техніки.

220 студенів зі всієї України виявили бажання навчатися в Механікшколі, але лише 17 кращих стали її студентами. Навчання тривало сім місяців. Програма складалась як з теоретичних занять, так і з практичних, що для майбутнього механіка є вкрай важливо.

Викладачами були представники провідних технічних університетів та компаній-виробників техніки – «John Deere», «Holmer», «Claas», «Grimme», фахівці компанії «Мрія Агрохолдинг» та компанії «Механік», консультанти Німецького аграрного центру – усі доклали зусиль, щоб молоді фахівці здобули необхідні навички, яким не вчать в жодному університеті.

Студенти також взяли участь у навчальному семінарі «Агроперспектива-2013», долучилися до всеукраїнської акції «Зробимо Україну Чистою» в місті Тернополі, відвідали міжнародну виставку «Агро-2013». За результатами навчання кращі студенти були нагороджені поїздкою на міжнародну аграрну виставку –«Agritechnica-2013», яка традиційно проходить у німецькому місті Ганновер, а також відвідали завод «Grimme» разом з колегами із Агрошколи.

На студентів чекає перспективне майбутнє, адже в кожного за сім місяців накопився чималий багаж знань і практичного досвіду. Усі 17 студентів працевлаштовані в компанії-партнери школи, а саме: в провідну аграрну компанію України – «Мрія Агрохолдинг» та в компанію «Механік», що є офіційним дилером «John Deere» в Україні.

Координатор Механікшколи Наталія Горішна розповіла про головну ідею проекту: «Механікшкола – унікальна, аналогів котрій в Україні немає. На сьогодні в Україні попит на мехнаків с\г техніки перевищує пропозицію. Працівники даної сфери несуть відповідальність за «життєздатність» техніки, в яку кожна сільськогосподарська компанія інвестує багато коштів. Саме тому в Механікшколі ми навчаємо не тільки працювати із сучасною технікою, але й розуміти усю важливість обраної професії».

Для усіх, хто долучався до діяльності Механікшколи, нагородження дипломами випускників – це доказ взаємної віддачі та плідної співпраці студентів і їх наставників.

Механікшкола не припиняє розвиватися. Цього року заявки на участь у проекті подали більше 320 студентів. Планується відкрити новий напрямок – авто та спец техніка. На таких спеціалістів на українському виробничому ринку існує великий попит.

У 2013 році “Мрію” двічі визнали кращим роботодавцем України

Янукович виторгував всього один рік життя