На Прикарпатті відзначать 105-у річницю з дня народження провідника ОУН С.Бандери

Поділитися

В Івано-Франківській області відзначать 105-у річницю з дня народження Провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери, передає УНН з посиланням на сьогоднішнє розпорядження голови Івано-Франківської облради Василя Скрипничука.

Відповідно до нього, Калуським райраді і райдержадміністрації, Івано-Франківському міськвиконкому рекомендовано організувати проведення 1 січня 2014 року віче у с.Старому Угринові Калуського району і на Європейській площі в Івано-Франківську, а райрадам, РДА та виконкомам міст обласного значення – провести у населених пунктах тематичні заходи, урочисті збори, покладання квітів до пам’ятників С.Бандері, могил та пам’ятників борців за волю України за участю представників місцевої влади, політичних партій та громадських організацій, учнів та студентів.

Голова облради також рекомендує департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА у 2014 році забезпечити проведення у навчальних закладах області історичних годин, оглядів-конкурсів учнівських творів, зустрічей з воїнами УПА, вечорів на вшанування памяті борців за волю України, а управлінню культури – культурно-мистецьких вечорів, виставок, літературних читань, зустрічей тощо.

Нагадаємо, С.Бандера народився 1 січня 1909 року в с.Старому Угринові Калуського району Івано-Франківської області. Нині тут діє історико-меморіальний музей С.Бандери.

На честь 100-річчя з дня народження лідера ОУН 1 січня 2009 року в Івано-Франківську на Європейській площі відкрили меморіальний комплекс С.Бандери.

У Тернополі нардеп зірвав вивіску з ОДА, прокуратура відкрила кримінальне провадження

Путін стиснув Україну в такі обійми, з яких без втрат не вибратися