Нардепа з Тернопільщини викликають у Генеральну прокуратуру

Поділитися

Народний депутат України Володимир Бойко від опозиційної партії “Батьківщина” завтра завітає в Генеральну прокуратуру для дачі свідчень. Про це у твітері написав його колега Андрій Шевченко. Ми зателефонували до депутата, щоб з’ясувати ситуацію.

– 30 листопада, під час зачистки Євромайдану, я, Андрій Шевченко та Ліда Котиляк перебували на майдані Незалежності. Відповідно, на наших очах відбувалось страшне побоїще студентів “Беркутом”, яке показували по телебаченню вже на увесь світ. У зв’язку з цим, ми звернулись до Генерального прокурора із заявою про злочин. 10 грудня слідчий в особливо важливих справах Генпрокуратури виписав нам повістки на допит. У зв’язку із цією й справою відбудуться допити. Ми будемо давати пояснення про те, що бачили на Майдані. Таким чином ми хочемо своїми свідченням довести, що це був чітко спланований злочин щодо мирних людей, які там перебували,- розповів Володимир Бойко.

– А де ви перебували? Між тих людей, збоку, десь біля ялинки?

– Ми були відтіснені “Беркутом”. Там же кордон був поставлений. Ми були біля входу в перехід у метро на майдані Незалежності. Перед нами внутрішні війська оточили майдан. Залишили лише пішохідну зону незначну, на бордюрах.  Проникнути у середину нам не вдалося. Але кілька чоловік, яких планували затримати, їх викидали на вулицю Інститутську біля нас. Людей кидали в автозак, проте ми кількох зуміли зборонити, а потім просили їх втікати, бо на той момент іншого виходу не було.

-Чи вас били?

-Ні.

-Якою мовою говорили “беркутівці”?

-Там не було коли слухати як вони говорили.

Розмовляв Борис Машлянка

Силовий розгін мирного протесту – це злочин

Яценюк пояснив, навіщо опозиція скликає людей на віче у неділю