Силовий розгін мирного протесту – це злочин

Поділитися


Якщо Янукович знову спробує «зачистити» майдан – це буде його фатальна помилка. В цьому переконаний представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Володимир Філенко.

Він впевнений, власний народ треба поважати і прислухатися до того, чому люди вийшли на Майдан. За силового ж сценарію, на думку Володимира Філенка, Україна перетвориться на резервацію, Янукович стане невиїзним і рано чи пізно буде відповідати за такий варіант розвитку подій.

«Більше того, це однозначно приведе до розколу команди Януковича, бо багато хто в ній є представниками крупного бізнесу, який зацікавлений у тому, щоб зберегти гарні відносини зі США та Європою. Аплодуватиме такому розвитку подій лише Росія і Путін особисто, але Янукович однозначно втратить легітимність серед українського народу і буде злочинцем», – заявив представник «Третьої Української Республіки».

Водночас він зазначив, що навколо глави держави є не лише гарячі голови, а й розумні, тому президентові є кому порадити не здійснювати такий вчинок. Небезпека ж зараз полягає у тому, що Янукович може замилювати очі розмовами про круглий стіл, а насправді намагатися застосувати силовий сценарій.

«Такі загрози є, тому майданівцям треба стояти плече до плеча. Майдан буде захищатися. Зараз на головній площі столиці паніки немає. Якщо є втома, нерозуміння і паніка, то лише серед тих, руками кого Янукович хоче застосувати силовий варіант», – повідомив Володимир Філенко.

Він підкреслив, на Майдані настрій спокійний і рішучий. Люди напрацьовують пропозиції і бачення нового майбутнього країни, за яку вони вийшли.

«Ці люди чекають від усіх – і від опозиції, і від влади – діалогу, виходу з кризи без застосування силового сценарію. Адже силовий розгін мирного протесту – це злочин», – наголосив представник «Третьої Української Республіки».

Кияни готові терпіти «незручності» у центрі, поки банда Януковича не відійде від влади

Нардепа з Тернопільщини викликають у Генеральну прокуратуру