Олег Сиротюк: Тернопільські прокурори бояться зустрітися з народом!

Поділитися


13 грудня 2013 року на вул.Листопадовій біля приміщення обласної прокуратури відбулася зустріч тернополян з народним депутатом від ВО «Свобода» Олегом Сиротюком. Такі зустрічі вже стали традиційними в місті.

Тернополяни обурені діями прокуратури, зокрема скасуванням та визнання недійсним рішення про висловлення недовіри голові Тернопільської облдержадміністрації, «регіоналу» Валентину Хоптяну та рішення про страйк у місті. Тому вони хотіли, щоб  прокурор Тернопільської області пояснив їм, на якій підставі ухвалено таке рішення.

Олег Сиротюк  від імені громади звертався до прокурорів, чому прокуратура не чує голосу народу, чому підтримує рішення, які суперечать волі громади Тернопілля? Відповіді довго не було. Згодом до людей вийшли спочатку перший заступник, а пізніше і черговий прокурор, але ні один ні інший так і не відповіли на жодне запитання. Вони пояснювали, що потрібне колективне письмове звернення від громади, мовляв тільки у такому випадку можна надати відповідь у тридцятиденний термін. Всупереч своїм посадовим обов’язкам на усні звернення громадян реагувати відмовилися. Всупереч законній вимозі народного депутата, передбаченій Законом України «Про статус народного депутата України», прокурори відмовилися приймати звернення громадян та втекли в службові приміщення під викрики людей: «Ганьба!».

Також під час особистої зустрічі народного депутата Олега Сиротюка вдалося виявити осіб, які порушували рішення тернопільського окружного адміністративного суду, яким заборонено блокувати обласну прокуратуру. Ними виявилися працівники міліції, які вишукувались перед приміщенням прокуратури на вул. Листопадовій. Люди і народний депутат вимагали від міліціянтів розблокувати приміщення і через деякий час вони виконали законні вимоги тернополян і покинули місце, де проходив прийом громадян народним депутатом, сховавшись  в приміщенні на Листопадовій, 4.

«Ми вкотре переконуємося: прокуратура підкоряється злочинному режиму, працівники бояться свого власного народу! Де, в якій демократичній країні є таке? Ганьба таким прокурорам, які бояться виступити перед громадою, пояснити свої рішення! Я, як народний депутат, буду вимагати переатестації всіх працівників прокуратури, а також притягнення до відповідальності та звільнення всіх, хто виконує злочинні накази зверху!»,  – наголосив перед громадою Олег Сиротюк.

Довідково.

Як повідомила 13 грудня 2013 року прес-служба прокуратури Тернопільської області прокурор м.Тернополя просив суд зупинити дію рішення позачергової 41-ї сесії Тернопільської міської ради №6/п41/2 в частині встановлення з 1 грудня 2013 року у місті Тернополі безстрокового загальноміського мирного страйку та рішення Тернопільської міської ради №6/п43/2 в частині невиконання злочинних указів, наказів, постанов, розпоряджень та інших нормативних документів Президента України, Кабінету Міністрів України та їх структурних підрозділів на місцях, які порушують права людини та громадянські свободи.

Також прокурор просив суд зупинити дію розпорядження Тернопільського міського голови Сергія Надала №468 від 6 грудня 2013 року в частині зобов’язання вивішування прапорів Ради Європи .

Загалом органами прокуратури області пред‘явлено 46 позовів про скасування рішень органів місцевого самоврядування Тернопільщини, прийнятих впродовж останніх двох тижнів на підтримку вимог мирних громадян, які відстоюють свої громадянські права на майданах усієї країни.

22-річна дівчина обкрадала людей через інтернет

На уроці фізкультури помер 14-річний учень