Онук з товаришем напали на бабусю у масках зайця і лисиці

Поділитися

У Мелітопольському районі 77-річна мешканка звернулася до міліції, бо стала жертвою розбійного нападу. З’ясувалося, що її внук з товаришем скоїли цей напад, використавши новорічні маски не за призначенням – для прикриття облич, повідомили УНН у ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

На місце скоєння злочину негайно виїхала слідчо-оперативна група у повному складі. З метою встановлення очевидців події міліціонери здійснили подвірний обхід, зорієнтували весь особовий склад на пошуки осіб, які могли би бути причетними до вчинення кримінального правопорушення та вжили весь необхідний комплекс слідчо-оперативних заходів. Завдяки вірно обраному напрямку пошуку, міліціонери в місті Пологи затримали підозрюваних.

Тут і виявилася причетність до нападу 19-річного онука постраждалої, який уже був засуджений в 2011 році за скоєння крадіжки. На напад родич пішов разом зі своїм знайомим-однолітком, який раніше також мав проблеми із законом.

Напередодні товариші зустрілися в місті Пологи, де обидва мешкають, і під час бесіди один із молодиків запропонував навідатись до його бабусі в село Мелітопольського району. Ввечері 22 грудня вони поїхали в село на таксі. Прибувши до будинку, де мешкає пенсіонерка, зловмисники одягли маскарадні маски зайця та лисиці.

Виставивши віконне скло, лиходії вдерлися в житло. Жінка перелякалась, побачивши двох невідомих в масках, які почали розмахувати ножем, вимагаючи віддати гроші. Пенсіонерка, злякавшись, показала їм, де знаходяться кошти. Проте у схованці було лише 280 гривень, тож, знайшовши в шафі піджак покійного чоловіка пенсіонерки, вони зняли з нього медалі та орден Великої Вітчизняної війни. Потім молодики зникли у невідомому напрямкові.

Пенсіонерка була настільки налякана, що звернулася в міліцію лише вранці.

Наразі зловмисники затримані згідно ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відтак, бажання збагачення за рахунок бабусі може коштувати зловмисникам позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Стали відомі подробиці вбивства подружжя бізнесменів

Дружина ножем намагалася убити свого чоловіка